Oprirea pandemiei: ce rol va juca vaccinul

CE va urma, ce riscuri are vaccinul și de ce depinde ”stingerea” pandemiei

 

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, cel care a făcut predicții dovedite corecte ale evoluției epidemiei, afirmă că eficiența și specificitatea vaccinului anti-COVID-19 „sunt enorme”, precizând că pandemia de COVID-19 ar putea fi eradicată până în toamnă cu condiția să fie respectat planul de vaccinare. Totodată, medicul spune că autoritățile testează foarte puțin, și chiar dacă vor lua măsuri complete de carantinare în prezent, efectele pozitive se vor vedea abia peste o lună pe curba deceselor: 

Pandemia poate fi complet oprită până în toamnă dacă se respectă acest plan de vaccinare, dacă peste 60% din populație este vaccinată. Impactul pe curbă se va vedea mult mai repede, după ce 40-50% din populație va fi vaccinată. Pe lângă cei vaccinați vom avea și o parte din populație care va fi imunizată natural până la acel moment. Procesul de vaccinare pare destul de simplu pe hârtie, dar nu va fi atât de ușor. Avem în Parlament reprezentanți împotriva vaccinării. Va fi mult mai greu de pus în practică acest plan pentru că vor fi oameni care se vor opune și vor avea o reprezentanță politică a vocii lor în Parlament.

Octavian Jurma afirmă că vaccinul nu vindecă boala, ci împiedică infecția. Avem un vaccin făcut cu o tehnologie care elimină mai toate problemele legate de efectele secundare. Aceste vaccinuri au și mai puține efecte secundare și sunt unele minore. Riscul cel mai mare pe care îl văd eu nu este pe partea medicală, ci pe partea de „infodemie”.

Continuarea aici

#diasporavavedeAsiguraricoronavirusDiasporaEuropaSanatateZona non ueZona UE
Comentarii (0)
Adaugá comentariu