Orban a dat-o afară din Guvern pe Sevil Shhaideh

Premierul Ludovic Orban a demis-o pe Sevil Shhaideh, o apropiată a fostului lider PSD Liviu Dragnea, din funcţia de consilier de stat la Guvern. Mai exact, Shhaideh activa în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Informaţia fost dezvăluită de profit.ro.

Reamitim că procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul Insula Belina.

“În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie.

Ulterior, Sevil Shhaideh şi-a dat demisia din funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

Merită menţionat, de asemenea, că fostul lider PSD Liviu Dragnea a încercat să o pună premier pe Sevil Shhaideh, însă s-a lovit de refuzul preşedintelui Klaus Iohannis.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More