Take a fresh look at your lifestyle.

Organizarea de îngrijiri medicale în străinătate

8

Aveți dreptul la tratament medical (consultație la medicul specialist, act chirurgical sau tratament pentru o anumită afecțiune) în altă țară din UE, în aceleași condiții și suportând aceleași costuri ca și cetățenii țării respective.

Însă, unele țări pot limita accesul la anumite tipuri de îngrijiri medicale în străinătate (de exemplu, tratament spitalicesc sau tratamente foarte specializate și costisitoare). De asemenea, veți avea nevoie de o autorizație prealabilă din partea asiguratorului dumneavoastră înainte de a organiza un tratament medical în străinătate.

În funcție de tipul de îngrijiri de care aveți nevoie și de normele aplicabile în țara dumneavoastră, aveți dreptul la rambursarea integrală sau parțială a cheltuielilor suportate. Informații suplimentare despre cheltuieli și rambursări în cazul tratamentelor medicale planificate.

Organizarea de îngrijiri medicale în străinătate

1. Verificați termenii și condițiile din polița dvs. de asigurare de sănătate

Înainte de a vă deplasa în străinătate pentru a primi îngrijiri medicale, va trebui mai întâi să vă informați dacă:

2. Găsiți unitatea medicală unde puteți primi îngrijirile necesare

Va trebuie să găsiți un furnizor de servicii de sănătate (spital, unitate medicală etc.) în altă țară din UE care să vă poată oferi îngrijirile de care aveți nevoie. Pentru aceasta:

Menționăm că sistemele medicale din alte țări ale UE ar putea funcționa în mod diferit față de sistemul din țara dumneavoastră.

Caz real

Adresați-vă punctului național de contact și casei de asigurări de sănătate înainte de organiza îngrijiri medicale în străinătate

Aurélie locuiește în Franța. Are nevoie de o intervenție chirurgicală și a ales o clinică de specialitate din Luxemburg, unde locuiesc părinții ei. A găsit un medic specialist la un spital din apropierea casei părinților ei, dar nu știe care este procedura de urmat.

Aurélie a telefonat la punctul național de contact din Franța și la casa sa de asigurări de sănătate. A primit toate informațiile de care avea nevoie pentru a solicita o autorizație prealabilă și a completat formularul aferent. Dacă primește autorizație, ea se va putea programa direct la spitalul din Luxemburg.

Vino alaturi de noi pe facebook!
Daca doresti ne poti sustine activitatea prin paypal


Alătură-te grupului nostru de Facebook

Comunitatea Diaspora.Ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More