Pro integrare

Orlando #rezistă: „NU-MI DAU DEMISIA!”. Tabăra lui Ciolacu îl amenință însă cu excluderea din partid

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Președintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, cel care ar deveni automat nr 1 în partid dacă demisia Vioricăi Dăncilă nu ar fi urmată și de a lui, a declarat, luni seară, la Antena 3, că a avut, într-adevăr, o întâlnire cu Marcel Ciolacu –  președintele Camerei Deputaților și lider al uneia din taberele nemulțumiților social-democrați care doresc îndepărtarea actualei conduceri pe motiv de rezultat dezastruos la alegeri și „reformă” -, dar că nu are de gând să dea curs solicitărilor „puciștilor”. Tedorovici a mai precizat că Viorica Dăncilă nu ar merită să iasă pe ușa din dos a PSD (pe unde a fost introdus mărul discordiei Gabriel Oprea), pentru că CEx-ul a votat-o să fie candidat la prezidențiale.

Tabăra condusă de Marcel Ciolacu ia însă în calcul excluderea din  PSD a lui Mihai Fifor, secretarul general al PSD, și Eugen Teodorovici dacă aceștia refuză să „facă pasul înapoi” care s-ar impune după eșecul la prezidențiale.

Potrivit g4media.ro, luni seară, în biroul președintelui Camerei Deputaților s-a stabilit care va fi nouă conducere interimară a partidului, până la organizarea unui congres: Marcel Ciolacu – președinte interimar, Paul Stănescu – Secretar General, iar funcția de Președinte Executiv i-ar reveni, cel mai probabil, Gabrielei Firea, primarul general al Bucureștilor, unde PSD a obținut de asemenea un scor dezastruos.

“Nu poţi să fii mulţumit de ce s-a întâmplat la PSD. Pot să spun că sunt dezamăgit, dar n-o luaţi vizavi de scor, neapărat. (…) O dezamăgire am şi am să mi-o spun în mod public. Ştiţi că spuneam eu la un moment dat în Parlament, în comisia în care domnul Cîţu a fost audiat. (…) Am spus că îmi doresc foarte mult ca în România să nu mai existe, în politică, oameni fără caracter şi fără principii”, a spus Eugen Teodorovici la Antena 3.

Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Marcel Ciolacu, președintele CD, care a absolvit o facultate privată la 28 de ani și până la 29 de ani nu pare să fi avut vreo ocupație?

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

„Nu! (nu-mi dau demisia, n.red) Aici să fie lucrurile și mai clare. Azi am fost și eu la domnul Ciolacu, la Parlament, la dânsul la birou. Era normal să o fac. Am avut o discuție telefonică cu dânsul. Dânsul m-a sunat de dimineață. Am spus că vin, desigur. Pot să vă spun ceva și din acea discuție scurtă, pentru că dânsul a plecat la discuția cu doamna președinte. Am spus câteva lucruri, cum ar fi: în primul rând această femeie, hai să spunem așa, femeie președintele partidului astăzi, nu merită să iasă pe ușa din dos, pentru că până una-alta, CEx-ul a votat-o să fie candidatul partidului la prezidențiale, cu două sau trei excepții. Doi – de fiecare dată când a fost invitată în teritoriu, dânsa a mers şi a onorat orice fel de solicitare. Toţi şi-au făcut poze cu dânsa. CEx-urile pe care le-am avut noi la partid nu au ridicat în discuţie că strategia de campanie sau că orice altceva din campania pe care PSD a dus-o ar fi greşit sau să se recomande ceva de îndreptare. Absolut nimic. Cred că dânsa şi-a asumat în momente grele ale partidului o poziţie destul de sensibilă şi mai ales o răspundere foarte mare”, a spus Teodorovici.

“Nu am să fug niciodată de răspundere, îmi plac lupta, şi dezbaterea şi competiţia. (…) În acest partid – foarte bine, eu devin paratrăsnetul, nu e asta problema, cu Teodorovici, nu este vorba de nume – dar cei care vor să facă reformă trebuie să înţeleagă că ei nu pot fi garanţii reformei în acest partid. Şi am spus-o şi în partid: se va reforma clasa politică atunci când PSD se va reforma. Şi în CEx şi în orice for de conducere trebuie să fie oameni care să înţeleagă că decizia în CEx priveşte în primul rând ţara, şi nu partidul”, a susţinut Eugen Teodorovici.

După scorul cel mai mic din istoria social-democraților la alegerile prezidențiale, mai mulți lideri PSD i-au cerut Vioricăi Dăncilă să își depună mandatul de președinte al partidului și să își asume răspunderea. Tensiunile au fost amplificate și primirea în PSD a controversatului  Gabriel Oprea, fost ministru de interne și lider al UNPR, care a primit și funcția de vicepreședinte în partid. Mutare a fost făcută discret și fără acceptul altor lideri de partid.

Diferite surse au indicat, în cursul serii de luni, cam același lucru: Marcel Ciolacu a convins-o pe Viorica Dăncilă să demisioneze din fruntea PSD, promițându-i în schimbul acestei renunțări pașnice şefia organizaţiei de femei a PSD, șefia filialei Teleorman a PSD şi un loc eligibil la alegerile parlamentare de anul viitor.

Cele 5 judeţe în care s-a impus Dăncilă, în ordinea voturilor obţinute: 1. Olt, judeţ controlat de Paul Stănescu. 2. Teleorman, judeţ conrolat de Adrian Gâdea, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea 3. Gorj. Organizaţia PSD e condusă de parlamentarul Mihai Weber. 4. Giurgiu, judeţ controlat de Niculae Bădălău 5. Mehedinţi, judeţ condus de Aladin Georgescu

Judeţe dominate de PSD unde Viorica Dăncilă a pierdut: 1. Vrancea – Marian Oprişan. 2. Dolj – Lia Olguţa Vasilescu 3. Vaslui – Dumitru Buzatu 4. Maramureş – Gabriel Zetea 5. Dâmboviţa- Rovana Plumb 6. Bucureşti şi Ilfov – Gabriela Firea 7. Constanţa- Felix Stroe 8. Galaţi – Dan Nica 9. Buzău- Marcel Ciolacu 10. Neamţ- Ionel Arsene

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...