Pro integrare

Pacient ţinut în cuşcă la un spital de psihiatrie. După ce a murit a fost îngropat fără haine, într-un sac

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere semnalează că un pacient de la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie Braşov a fost îngropat dezbrăcat, într-un sac. Înainte de deces, pacientul ar fi fost ţinut mai mult într-o cuşcă, legat, relatează Mediafax.
Reprezentanţii asociaţiei îşi manifestă, într-un comunicat de presă, indignarea faţă de faptul că, deşi pacientul dispunea de anumite sume de bani, conducerea spitalului a avut o “scăpare de demnitate” şi nu l-au îngropat în maniera în care s-ar fi cuvenit. De asemenea, Asociaţia a ridicat întrebări în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu banii persoanei decedate.
Conducerea spitalului a menţionat că pacientul respectiv a murit în 28 martie 2019 şi că în prezent are loc o anchetă DIICOT.
“În urmă cu ceva timp, conducerea Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie Braşov ne asigură că ‘pacienţii vor fi trataţi cu demnitate umană şi că banii acestora vor fi bine administraţi’! Slogan interesant. Ar fi trebuit oare să le mulţumim pentru anunţul făcut? În urmă cu ceva timp, o persoană de sex masculin care provenea dintr-un centru de plasament şi care a fost internată în cadrul Secţiei de Psihiatrie a decedat. L-au trântit cu ‘demnitate’ într-un sac de plastic şi l-au îngropat. Cu toate că acesta dispunea de sume de bani, conducerea Spitalului a avut o scăpare de ‘demnitate’! Cum este posibil aşa ceva? Unitatea medicală dispune de sume de bani alocate pentru acoperirea cheltuielilor de înmormântare. Aici se pare că nu era cazul ca Spitalul să cheltuiască ceva. Persoana decedată dispunea sau ar fi trebuit să dispună de bani proprii. Ce s-a întâmplat cu banii persoanei decedate şi cât de bine au fost ei administraţi, asta rămâne să stabilească cei îndrituiţi să o facă. Acest caz ar trebui investigat serios, inclusiv cauza /cauzele decesului. Din ce am aflat şi noi, se pare că pacientul era ţinut mai mult legat, într-o cuşcă! Nu ştim dacă este adevărat. Ar fi îngrozitor! Cu siguranţă se vor găsi martori care să relateze, trebuie doar ca cineva să-i întrebe”, au scris reprezentanţii asociaţiei.
De asemenea, asociaţia a precizat că, deşi a primit asigurări telefonice din partea unei persoane angajate la spital că pacientul fusese îngropat “creştineşte” şi “îmbrăcat”, imaginile video pe care le deţine nu mint cu privire la ceea ce s-a întâmplat la vremea respectivă.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...