Pro integrare

Pactul Ribbentrop-Molotov va fi supus votului in Parlamentul European

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

La 23 august 1939, Germania nazistă și U.R.S.S. anunță semnarea unui pact de neagresiune.
Pactul Ribbentrop-Molotov, sau “Pactul Stalin-Hitler”, a fost un tratat de neagresiune încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la Moscova, la 23 august 1939 .
În documentul obținut de Mediafax sunt invitate toate statele membre ale UE „să analizeze clar crimele și agresiunile săvârșite de regimurile comuniste totalitare, precum și crimele și agresiunile regimurilor naziste”.
De asemenea, statele membre ale UE sunt invitate să comemoreze 23 august drept Ziua europeană a amintirii pentru victimele regimurilor totalitare atât la nivelul UE, cât și la nivel guvernamental, precum și să sensibilizeze generația tânără, adăugând istoria și analiza consecințelor. a regimurilor totalitare în programele școlare și manualele tuturor școlilor europene;
Rezoluția „subliniază că cel de-al Doilea Război Mondial, cel mai devastator război din istoria Europei, a fost început ca rezultatul imediat al notoriului pact de non-agresiune și de cooperare nazist-sovietic din 23 august 1939, denumit și Pactul Molotov-Ribbentrop, prin care doi regimurile totalitare care împărtășeau obiectivul cuceririi mondiale au împărțit Europa în două zone de influență.
Un alt punct din rezoluția care va fi pusă sub vot în plenul Parlamentului European de joi se referă la „existența continuă în unele state membre a monumentelor și memorialelor în spațiul public (parcuri, piețe, străzi etc.), glorificând armata sovietică, care în aceste țări a fost ocupantul, creează condiții pentru denaturarea adevărului cu privire la consecințe. al Doilea Război Mondial și pentru propagarea sistemului politic totalitar”.
1393_Molotov-Ribbentrop_Pact

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...