Până la 6 Iunie cel târziu, Elvetia intenționează să restabilească pe deplin libera circulație a persoanelor și libertatea de circulație în spațiul Schengen.

In cazul în care situația epidemică o permite Elvetia intenționează să elimine restricțiile privind intrarea în tara, admiterea pe piața muncii și șederea  (programata pe 15 Iunie) până cel târziu la 6 Iunie

Elveția are in plan de a redeschide granițele cu vecinii, cu exceptia Italiei și va permite adunările spontane de maxim 30 de persoane și evenimentele planificate cu până la 300 de participanți, începând cu data de 6 iunie.
Până acum, grupurile de peste 5 persoane erau strict interzise, fapt care a afectat viața socială a cetățenilor. Începând cu 6 iunie la evenimentele publice și private, planificate din timp vor putea participa pnă la 300 de persoane, informează Reuters.
„De acum vom putea să ne bucurăm de aceste lucruri. Prin decizia de astăzi, ne îndreptăm către o nouă normalitate”, a declarat Simonetta Sommaruga Ministrul de externe Elvetian . Consiliul Federal intenționează să elimine nu doar restricțiile privind intrarea în Elveția ci și eliminarea restrictiilor pe piața muncii .
Măsurile de carantină totusi raman posibile
Institutiile vor prelucra de asemenea cererile pentru un permis de ședere de scurtă durată de la persoane care doresc să încheie o căsătorie sau un parteneriat înregistrat cu un resortisant elvețian sau cu un resortisant străin care deține un permis de ședere.
Departamentul Federal al Afacerilor interne (EDI) poate executa la frontiera măsuri de control medical, cum ar fi măsurarea temperaturii, chestionarele de sănătate sau impuna unele măsuri de carantină pentru anumite grupuri de persoane care sosesc din statele cu risc. Zborurile cu pasageri din străinătate de la Zurich, Geneva și Basel vor fi re introduse.
Măsurile de relaxare vin după ce numărul de cazuri noi de infectare cu COVID-19 a scăzut, crescând miercuri doar cu 15 cazuri confirmate. În Elveția în momentul de față s-au înregistrat 30.776 de cazuri cu coronavirus

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!
Sursa: Telebasel Elvetia

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More