Romanii din afara granitelor

Parlamentul rus deschide calea pentru ca Vladimir Putin să guverneze pe viață

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Președintele rus a spus parlamentului că va daca mai candida dacă Curtea Constituțională îi va aproba.
Parlamentul rus s-a apropiat marți de a-l face pe Vladimir Putin președinte pe viață după o declarație a bombelor la parlamentul național, ceea ce înseamnă că ar putea rămâne la putere până la vârsta de 84 de ani.

Speculațiile s-au declanșat în privința a ceea ce va face liderul rus la putere de 20 de ani atunci când al patrulea și ultimul mandat al său mandat expiră în 2024.

În ianuarie, dl Putin a lansat o discuție cu privire la amendamentele constituționale care vor revizui sistemul de putere al Rusiei, oferindu-i, mai mult, mai multe opțiuni pentru a rămâne în funcție într-un alt rol.

Dar marți, parlamentarul Valentina Tereshkova – prima femeie care a zburat în spațiu în 1963 – a luat cuvântul la Duma de Stat pentru a sugera că domnul Putin ar trebui să rămână în funcția de președinte.

Legendarul cosmonaut în vârstă de 83 de ani a spus că alegătorii ei „sunt neliniștiți și îngrijorați” și doresc ca domnul Putin să rămână la putere sau cel puțin „să fie în preajmă în cazul în care ceva nu merge bine”.
[post]

Două ore mai târziu, domnul Putin și-a facut apariția surpriză la Duma de stat. El le-a spus parlamentarilor că nu are niciun sens schimbarea formulării din Constituție care împiedică pe oricine să candideze mai mult de doi mandate consecutive la funcție.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

A mai spus însă că susține ideea resetării numărului propriilor mandate de președinte, atât timp cât aprobă Curtea Constituțională.

Domnul Putin a spus parlamentului că doar un vot popular asupra amendamentelor luna viitoare i-ar putea da un nou mandat.

“Dragi prieteni, modul în care veți vota în 22 aprilie, așa cum veți decide – așa va fi”, a spus el înaintea ovației permanente a camerei.

Anunțul surpriză de marți pare să facă parte din planul de lungă durată al domnului Putin de a se lega de putere.

“Întotdeauna mi-a fost greu să-l văd plecând atât timp cât este în stare fizică”, a spus Alexei Venediktov, redactor-șef la postul de radio Ekho Moskvy. „Toată lumea se aștepta la un al cincilea mandat (prezidențial), o modalitate legală pentru ca Putin să continue.”

Modificările pe care liderul rus le-a cerut subtil pentru prima dată în ianuarie au vizat extinderea puterilor parlamentului, un nou organ numit și “Consiliul de Stat și cel al președintelui” , care lasă să se ghicească despre rolul pe care domnul Putin îl va alege pentru a rămâne.
[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030