Romanii din afara granitelor

Pentru PNL-ul lui Cîțu românii din Diaspora NU există

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

În ultimul timp am văzut un Prim-ministru mult prea preocupat de propriul interes și de câștigarea alegerilor și mai puțin de conducerea Guvernului. Multe proiecte sunt în stand-by așteptând viitorul Președinte al PNL pentru a decide cursul lucrurilor.
Din moțiunea Cîțu lipsește Diaspora, rezultă din declarația lui Ciprian Apetrei, de asemenea lipsesc românii din teritoriile istorice. Este un mic capitol dedicat Republicii Moldova, dar nu văzută din perspectiva românității, ci a cooperării economice.

Moțiunea Orban dedică ultimul capitol românilor de pretutindeni, împărțiți, corect, în Diaspora recentă, teritoriile istorice și Basarabia. Textul seamănă foarte bine cu propunerea mea de reformare a Ministerului de resort, desființat chiar de Ludovic Orban.

Sunt mai multe măsuri concrete, înființarea Comitetelor Românilor de Pretutindeni și respectarea, în sfârșit, a legii electorale, ceea ce ar mari numărul parlamentarilor pentru Diaspora. Nu sunt precizate modalitățile de implementare.

La nivel general, moțiunea Cîțu propune “să ne întoarcem la doctrina liberală autentică”, iar moțiunea Orban “principii identitare clare, valori naționale liberal-conservatoare”.
Sursa Podul.ro Articolul ORIGINAL AICI
Jurnalist Alex Miclovan

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030