Pro integrare

Percheziţii DNA la inspectoratele de jandarmi din Vaslui şi Iaşi, în dosarul „Fabrica de ofiţeri”

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, structura Iaşi, au descins, marţi, 13 aprilie, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vaslui într-un dosar care priveşte organizarea concursurilor pentru avansarea de la subofiţer la gradele de ofiţer. 

În acest caz există suspiciuni de fraudă privind desfăşurarea acestor examene. Anul acesta, la nivelul IJJ Vaslui, un singur jandarm a fost promovat din subofiţer în gradul de ofiţer. În schimb,  la Inspectoratul Judeţean Iaşi ar fi vorba de mai multe cadre militare, fiind vizat şi adjunctul comandantului.

Jandarmeria Română a confirmat percheziţiile într-un scurt anunţ de presă: “Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităţilor de Jandarmerie. Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofiţerilor si va pune la dispoziţia organelor abilitate toate datele şi documentele solicitate”, a precizat conducerea Jandarmeriei Române.

Percheziţiile procurorilor DNA Iaşi au fost confirmate şi de către purtătorul de cuvânt al IJJ Vaslui Vaslui. “Am fost vizitaţi de câteva cadre DNA Iaşi care cercetează examenul de trecere în corpul ofiţerilor. La Vaslui a fost un singur jandarm care a participat la acest concurs”, a declarat Sorin Niţă, purtătorul de cuvânt al IJJ Vaslui. 

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Dosarul supranumit „Fabrica de ofiţeri” este constituit, pentru început, pe infracţiunea de abuz în serviciu, dar se pot formula oricând şi alte acuzaţii. Deocamdată cercetarea este „in rem”, adică vizează fapte, nu persoane. Abia după identificarea tuturor faptelor şi a efectelor acestora se va trec la etapa următoare a cercetării, „in personae”.

Vă recomandăm şi:

Percheziţii în Bucureşti, într-un dosar în care este vizat un cabinet medical care a decontat ilegal bani de la Casa de Asigurări

Protest în faţa sediului unei judecătorii din judeţul Gorj în cazul fiului unui magistrat trimis în judecată pentru că a accidentat mortal o femeie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...