Persoanele din diaspora, candidate la alegerile locale în România. Proiectul propus de un senator USR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

 

Senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că USR are o idee nouă pentru alegerile locale, anume să aducă oameni din Diaspora care să candideze în oraşele din care provin. Dacă nu doresc să candideze, pot recomanda sau pot face campanie pentru altcineva.

„Am un coleg, Dan Enache, este în Elveţia, care a spus stai puţin, e un lucru pe care-l putem face pentru România, Diaspora îl poate face pentru România, şi atunci, a iniţiat acest program, se cheamă Local Diaspora, unde ne propunem, în primul rând, să indentificăm oameni care ar vrea să candideze, consilieri sau primari, în localităţile de unde provin. Un exemplu pe care-l avem deja, avem un coleg care este tânăr pensionar în Spania, nu are dependenţă financiară în niciun fel, în România sau la el în localitate, vrea să candideze la el în Hunedoara, în comuna de unde e. Dacă nu găsim oameni care vor, în anumite localităţi, îi întrebăm pe oamenii de acolo, care sunt în Diaspora, recomandă-ne pe cineva din satul sau oraşul tău, pe care l-ai vedea candidând”, a declarat senatorul de Diaspora, Radu Mihail, pentru sursa citată.

O altă variantă ar fi ca diasporenii să ajute candidatul pe care îl susţin, în campanie.

„Dacă nici asta nu merge, ai putea să mergi tu, om din Diaspora, în campanie, să-i ajuţi în campanie pe candidaţii pe care-i consideri interesanţi, şi dacă nici asat nu poţi să faci, pentru că ai viaţă familială care nu-ţi permite, ai putea să sponsorizezi un candidat pe care îl alegi. Dăm să-ţi alegi ce candidat ai vrea să sponsorizezi”, a completat senatorul.

Radu Mihail a spus că ideea proiectului a venit în urma vizitelor în afara ţării, în care românii din Diaspora şi-au prezentat interesul pentru a se implica în alegerile locale din ţară.

„În întâlnirile pe care le-am avut cu oamenii de afară, am avut plăcerea să întâlnim compatrioţi care ne-au spus hotărâr că ei vor să se întoarcă în satele lor din România şi să candideze din România. Am întâlnit o doamnă foarte plină de voinţă, care are comuna în Galaţi, unde vrea să emargă, şi ne întrebau, hai, cum facem, ce ne poate îndruma, ce ne poate forma, să ştim despre ce este vorba şi să mergem să facem campanie, să facem treabă”, a mai zis senatorul USR.

Acesta a mai spus că acest subiect a fost discutat cu oamenii din USR şi din alianţă, întâi, după care se va extinde şi le vor explica oamenilor din afara ţării ce pot face pentru a se implica în viaţa locală din ţară.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More