Pro integrare

Pfizer a solicitat în SUA autorizarea vaccinului pentru adolescenții cu vârsta între 12 şi 15 ani

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Alianţa Pfizer/ BioNTech a depus, vineri, în Statele Unite o cerere de extindere a autorizării de urgenţă a vaccinului contra Covid-19 la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, scrie AFP , citată de News.ro

Aceasta intenţionează să facă solicitarea şi „altor autorităţi de reglementare din întreaga lume în următoarele zile”, au precizat cele două companii într-un comunicat.

Solicitarea de extindere, depusă la Agenţia Americană a Medicamentului (FDA), este bazată pe datele testelor clinice din faza a treia la această categorie de vârstă, „care au demonstrat o eficienţă de 100%” în prevenirea maladiei, au subliniat ele.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

La sfârşitul lui martie, companiile au publicat rezultatele testelor lor făcute pe 2.260 de adolescenţi din SUA, cu „răspunsuri consistente de anticorpi” după injecţii.

Vaccinul a fost bine „tolerat şi efectele secundare au fost în general în concordanţă cu cele observate” la persoanele cu vârste între 16 şi 25 de ani, au adăugat vineri Pfizer şi BioNTech.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Acest vaccin este pentru moment autorizat pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste.

Integral pe News.ro.

Citește și:

STUDIU Vaccinul Pfizer are o eficacitate de 100% în cazul adolescenților cu vârsta între 12 și 15 ani

Sursa Foto: G4Media.ro

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...