Pro integrare

Pfizer va furniza Uniunii Europene 50 de milioane de doze suplimentare în trimestrul doi al acestui an. Comisia Europeană negociază cu grupul un contract pentru 1,8 miliarde de doze pentru perioada 2021-2023, anunță Ursula von der Leyen

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

BioNTech-Pfizer va furniza Uniunii Europene 50 de milioane de doze de vaccin suplimentare în trimestrul doi al acestui an, iar Comisia Europeană negociază cu grupul un contract pentru 1,8 miliarde de doze pentru perioada 2021-2023, a anunțat, miercuri, președinta executivului european, Ursula von der Leyen.

„Am plăcerea să anunț că am ajuns la un acord cu BioNTech-Pfizer pentru a accelera încă o dată livrarea de vaccinuri. 50 de milioane de doze suplimentare de vaccin BioNTech-Pfizer vor fi livrate în cursul trimestrului al doilea al acestui an, începând din luna aprilie. Aceste 50 de milioane de doze ar fi trebuit, inițial, să fie livrate în trimestrul al patrulea din 2021. Acestea vor putea fi disponibile acum în al doilea trimestru”, a anunțat Ursula von der Leyen.

În total, BioNTech-Pfizer va furniza UE în trimestrul al doilea 250 de milioane de doze, care vor fi repartizate statelor membre, proporțional cu populația lor.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Ursula von der Leyen a anunțat de asemenea că încep negocierile cu BioNTech-Pfizer pentru al treilea contract, de 1,8 miliarde de doze, care vor fi livrate în perioada 2021-2023.

Președinta Comisiei Europene a spus că, învățând din experiența primei faze a contractelor și livrărilor de vaccinuri și având în vedere că probabil va fi necesară o nouă campanie de vaccinare fie pentru prelungirea perioadei de imunitate, fie din cauza apariției unor variante mai rezistente ale virusului, „trebuie să ne concentrăm pe tehnologii dovedite și acesta este cazul vaccinurilor cu ARNm”.

„Pe această bază intrăm acum în negocieri cu BioNTech-Pfizer pentru un al treilea contract. Acest contract va acoperi livrarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin în perioada 2021-2023. Și prevede că producția de vaccinuri, dar și cea a tuturor componentelor esențiale, va avea loc în UE. Negocierile pe care le începem astăzi – și pe care sperăm să le încheiem foarte curând – sunt un alt pas important în răspunsul Europei la pandemie. Alte contracte ar putea fi ulterior încheiate cu alte companii. Trecem împreună prin această criză. Și împreună vom câștiga lupta împotriva pandemiei”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Sursa foto: © European Union 2021 – Source : EP/ Genevieve Engel

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...