Vrei să mergi cu mașina în Germania? Ce ar trebui să fie în trusa medicală în Germania de la 1 februarie? Odată cu noul an, în Germania intră în vigoare mai multe reglementări noi, printre care și cea referitoare la trusele de prim ajutor din mașini.
De la 1 februarie 2023, un element obligatoriu în trusa de prim ajutor a unui autoturism va fi un articol legat de… COVID-19. Obligația se aplică atât germanilor, cât și străinilor care conduc pe drumurile germane. Cei care nu respectă noile cerințe vor fi amendați.

Citiți: Impozite, standard de viaţă, preţuri. Unde este mai bine să trăieşti: în Austria sau în Germania?

Cu mașina în Germania trebuie să existe un articol nou în trusa medicală

Echiparea truselor de prim ajutor pentru autoturisme este reglementată de normele legale. În principiu, noul standard “DIN 13164” este în vigoare din februarie 2022, dar va intra efectiv în vigoare după o perioadă de tranziție de un an, adică la 1 februarie 2023.

Începând cu această dată, toți șoferii care circulă pe drumurile germane sunt obligați să aibă în trusa de prim ajutor două măști de protecție. Deoarece nu sunt specificați parametrii măștilor necesare, se poate presupune că sunt suficiente măștile chirurgicale obișnuite. Cu toate acestea, se recomandă să aveți măști FFP2 datorită factorului de protecție mai mare.

În cazul în care o trusă de prim ajutor lipsește sau este incompletă în vehicul, se poate aplica o amendă în timpul unui control rutier. Merită mai mult să cumpărați două măști de protecție. Nu există puncte de penalizare pentru această infracțiune.

Citiți și: Te-ai mutat în Austria? Ești OBLIGAT să îți înmatriculezi mașina înscrisă în România

Ce ar trebui să conțină trusa de prim ajutor pentru mașina ta – măștile un echipament obligatoriu

Vă întrebați ce trebuie să fie inclus într-o trusă de prim ajutor? Conform DIN 13164, care va intra în vigoare la 1 februarie anul acesta, o trusă de prim ajutor pentru autoturisme trebuie să conțină:

Plasturi pe o bobină de 5 m x 2,5 cm

Măști de protecție pentru acoperirea nasului și a gurii 2 buc.

Set de plasturi

Bandaje elastice de diferite mărimi 2 buc.

Mănuși de vinil de unică folosință

Pansament

Bandaje compresive de diferite dimensiuni

Pansamente pentru răni

Cabluri triunghiulare

Pătură termică

Foarfece

Șervețele umede

Instrucțiuni de prim ajutor.

surse: 24auto.depolskiobserwator.de, ZiarulRomanesc.at

Postarea Pleci cu mașina în Germania? AMENZI mari de la 1 februarie dacă nu ai acest articol nou în trusa medicală a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Vrei să mergi cu mașina în Germania? Ce ar trebui să fie în trusa medicală în Germania de la 1 februarie? Odată cu noul an, în Germania intră în vigoare mai multe reglementări noi, printre care și cea referitoare la trusele de prim ajutor din mașini. De la 1 februarie 2023, un element obligatoriu în… Read More »Pleci cu mașina în Germania? AMENZI mari de la 1 februarie dacă nu ai acest articol nou în trusa medicală
Postarea Pleci cu mașina în Germania? AMENZI mari de la 1 februarie dacă nu ai acest articol nou în trusa medicală a apărut prima pe Ziarul Românesc Austria.

Diaspora Ro