Pro integrare

PNL – Dupa motiunea de cenzura, singurul scop, ocuparea puterilor in STAT

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ludovic Orban, prim-ministru desemnat. Klaus Iohannis a făcut anunțul.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, numele noului prim-ministru. Acesta este Ludovic Orban, președintele PNL. Anunțul a fost făcut în urma unei noi runde de consultări cu șefii partidelor de opoziție.
„După consultările cu partidele parlamentare am tras concluzia că se conturează un guvern în jurul PNL-ului”, a spus Klaus Iohannis, precizând că PNL a fost singurul dispus să își asume guvernarea.
Orban are, conform Constituției, o perioadă de 10 zile în care să decidă componența Guvernului, și să convingă partidele parlamentare să voteze învestirea Cabinetului. PNL are nevoie de 233 de voturi pentru a-ți pune în funcție Executivul.
„PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus că sunt dispuși să-și asume guvernarea în această perioadă de tranziție. Guvernul va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu cu guvernul Dăncilă interimar”, a spus Klaus Iohannis.
„Sper ca toți actorii politici să înțeleagă că suntem în criză politică și cu cât mai repede se ajunge la o soluție satisfăcătoare, cu atât mai bine pentru România”, a continuat președintele.
Klaus Iohannis a spus că noul guvern trebuie instalat urgent pentru a îndeplini mai multe sarcini în așteptare – organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea proiectului de buget pe 2020, închiderea bugetului pe anul acesta.
„Sunt convins că se vor strădui să pună e picioare o guvernare de tranziție de succes”, a spus Klaus Iohannis.
Toate acestea vin in contextul in care PNL-ul cu toate ca nu reusea de unul singur ca partid sa obtina un rezultat bun la motiunea de cenzura, constienti de faptul ca Parlamentarii nu vor vota absolut impotriva nici unui Guvern deoarece risca sa se treaca la votari anticipate si deci prin urmare vor pierde majoritatea scaunele.
Prin Urmare, avem un partid care va trece la Guvernare, nu din Patriotism ci din anvergura.
Pacat ca Romanii inca primesc palme dure de la Liderii acestor 2 partide (psd pnl).
sursa

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...