Ultimate magazine theme for WordPress.

Politicienii nu sustin infractorii si totusi – Senatul a respins cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru PSD al Sănătăţii

23

Senatul României a respins, în şedinţa de plen de luni, solicitarea procurorilor DNA de a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog, acuzat că şi-a angajat o consilieră personală care n-a venit la serviciu dar a fost plătită cu aproape 78.000 de lei.
[cosmin]
Fostul ministru a lansat un apel dispearat către colegii săi de partid înainte de vot. s
“Daţi-mă afară din partid, dar, vă rog, nu fiţi de acord cu solicitarea DNA”, le-ar fi spus Bodog colegilor săi în şedinţa de grup, potrivit unor surse participante la discuţie citate de romania.europalibera.org.
Comisia Juridică a luat recent o decizie similară, dând raport negativ în cazul cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Bodog, care pretinde că este nevinovat şi că se încearcă discreditarea sa.
Social-democratul este acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, ambele în formă continuată.
Acuzaţiile procurorilor
“Procurorii anticorupţie desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru că o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.
Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.
În această etapă a procesului penal, orice persoană vizată de investigaţiile desfăşurate în prezentul dosar beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis DNA.

- Advertisement -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.