Pro integrare

Polonia: Partidul anti UE aflat la guvernare anunță interzicerea avorturilor

George Simion se mândrea acum câteva zile cu vizita făcută în Polonia discutând exact cu aceste persoane care în 2021 decid interzicerea avorturilor!

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Chiar dacă eu personal sunt pro viață, nu sunt pro avort este o simplă părere a mea, dar să obligi o femeie privind drepturile sale asupra propriului corp depășește orice limită privind libertatea și puterea personală de a decide, ținând cont de faptul că se întâmplă în 2021 într-o țară membră UE, practic Polonia s-a întors cu 30 de ani în urmă!
Polonia a devenit România înainte de 1989!
Legea privind interzicerea avorturilor cu excepția cazurilor de viol sau când viața mamei este pusă în pericol intră în vigoare!

Guvernul polonez a anunţat miercuri că decizia Tribunalului constituţional prin care avortul este practic interzis în Polonia intră în vigoare după publicarea hotărârii, în aceeaşi zi, în Monitorul Oficial, informează AFP, citată de Agerpres.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

De la anunțul deciziei tribunalului în țară au izbucnit proteste masive care continuă și acum în Polonia.
Guvernul a suspendat publicarea deciziei, în urma acestor proteste care se derulează în plină pandemie.
„Greva femeilor”, principala mișcare aflată la originea protestelor, a făcut apel miercuri seara la proteste în fața Tribunalului Constituțional.

„Întreaga Polonie se mobilizează, nu doar Varșovia, suntem pregătiți! Când vorbim de infernul femeilor, putem vorbi acum de infernul guvernului. O să vă pregătim iadul”, a afirmat Klementyna Suchanow, de la această mișcare.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...