Pro integrare

Diaspora – posibilitatea de a vota cu actele expirate – Întâlnirea MAE / Societatea Civilă

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Astăzi 07.10.2020 a avut loc o întâlnire online organizată de DOR Romanian Diaspora, Diaspora Civică Berlin, The Diaspora Initiative și Rezist Zürich cu reprezantanti ai MAE pe tema actelor de identitate în contextul votului la care a participat și comunitatea Diaspora.ro 

Temele discuției au fost:

  1. Posibilitatea de a vota folosind actele de identitate expirate după data la care a început criza sanitară. 
  2. Posibilitatea de prelungire a valabilității actelor de identitate în contextul actual. 
  3. Posibilitatea de prelungire a valabilității actelor de identitate în condițiile în care modificări de stare civilă din străinătate nu au fost înregistrate de către autoritățile române.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Rezumatul întâlnire MAE este următorul :

  • – MAE a solicitat BEC să aprobe, la fel ca la alegerile locale, folosirea actelor de identitate expirate în perioada de stare de urgență și de alertă pentru vot. Răspunsul BEC urmează să vină
  • – Conform informațiilor MAE, AEP permite înscrierea la vot cu acte de identitate expirate în perioada de stare de urgență și de alertă pentru vot. De verificat cu AEP.
  • – Voluntarii ca membri ai secțiilor de vot (nemembri de partid) sunt rugați să ia legătura direct cu misiunile diplomatice din zona lor de rezidență.
  • Din discuții a reieșit și argumentul privind procurarea documentelor prin oficiile consulare ale României, unde cei prezenți au menționat faptul că platforma de programare pentru accesul în consulate este deseori nefuncțională pe lângă faptul că este orice dar nu simplu de efectuat o programare. In aceiasi discuție s-a cerut posibilitatea ca pentru un număr de documente ce solicită revenire, depunerea acestora să poată fi făcută direct prin e-mail sau printr-un sistem care să permită accesul mai rapid și în siguranță la serviciile consulare.

Revenim cu alte detalii în măsura în care primim răspunsurile oficial definitive!

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...