Pro integrare

Premierul Armeniei, după ce Biden a recunoscut genocidul din 1915: „Un pas important pe calea justiţiei istoriei”. Turcia: Nu avem lecţii de primit de la nimeni

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Nikol Paşinian i-a mulţumit lui Joe Biden pentru  un „pas important pe calea adevărului şi a justiţiei istoriei”, care oferă “un sprijin nepreţuit descendenţilor victimelor genocidului armean”, conform unui mesaj postat de acesta pe Facebook.

Paşinian a mai spus că recunoaştere genocidului e un exemplu pentru toţi cei care îşi doresc construirea unei viitoare societăţi internaţionale justeşi tolerante. 

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

În schimb, Turcia a fost deranjată de gestul liderului de la Casa Albă, Recep Tayyip Erdogan acuzând amestecul în problemele Turciei din partea unor „părţi terţe”. Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a adăugat că Turcia „lecţii de primit de la nimeni privind istoria sa”.

Sâmbătă, preşedintele SUA, Joe Biden, a recunoscut oficial genocidul armean, devenind astfel primul preşedinte american care califică astfel moartea a peste un milion şi jumătate de armeni masacraţi de Imperiul Otoman în 1915.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...