Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a reusit formarea unui Guvern.

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte i-a transmit preşedintelui Sergio Mattarella că a reuşit să formeze un nou Guvern.Giuseppe Conte a avut o serie de negocieri cu Il Movimento 5 Stele şi cu Partidul Democrat pentru a crea o nouă coaliţie de guvernare, după destrămarea coaliţiei dintre Movimento 5 Stele şi formaţiunea Lega Nord.

Preşedintele italian Sergio Mattarella i-a oferit în urmă cu o săptămână premierului Giuseppe Conte un nou mandat, pentru a forma o coaliţie de guvernare.

Membrii Mişcării Cinci Stele din Italia au votat marţi, cu o largă majoritate, înfiinţarea unei coaliţii cu Partidul Democrat, de centru-stânga, pentru formarea unui nou Guvern.

Şeful statului a oferit celor două partide şansa de a forma un nou guvern, punând capăt unei perioade de trei săptămâni de incertitudine politică ce ar putea marca un moment de cotitură în relaţiile tarii cu Uniunea Europeană.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More