Pro integrare

Prima reacţie a lui Adrian Wiener, posibil înlocuitor al lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii: O responsabilitate uriaşă

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Adrian Wiener, medic de profesie, a declarat pentru „Adevărul” că decizia privind posibila sa numire la Ministerul Sănătăţii trebuie luată la nivelul conducerii structurilor partidelor.

„Decizia trebuie luată la nivelul conducerii structurilor partidelor şi nu pot să fac parte din ele, cred că de acolo ar trebui să luaţi informaţia”, a spus deputatul USR.

Întrebat de „Adevărul” dacă este dispus să – şi asume un asemenea mandat, Adrian Wiener a răspuns: „E o responsabilitate uriaşă şi decizia trebuie luată în comun, trebuie să existe suport, să existe comunicare şi în interiorul Coaliţiei, nu depinde doar de mine”.

Deputatul USR Adrian Wiener este una dintre opţiunile Alianţei USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Surse din USR PLUS au declarat pentru News.ro că USR îl susţine pe Adrian Wiener, pentru a prelua Ministerul Sănătăţii. Soluţia nu este însă acceptată de cei de la PLUS, care consideră că acest post le revine, ca urmare a discuţiilor din alianţă.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

PLUS nu are însă, pentru moment, nicio nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii.

Adrian Wiener este medic şi deputat USR de Arad. Conform prezentării de pe site-ul USR, Adrian Wiener, fost senator în legislatura 2016 – 2020, este cel care, în timpul pandemiei, s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădişte dedicat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020, a ocupat funcţii administrative şi manageriale în cadrul Spitalului Judeţean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din ţară, s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti) şi a contribuit, ca membru fondator şi unul dintre coordonatorii Comisiei Judeţene de Prevenţie Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare şi informare asupra riscului cardiovascular în populaţii din mediul rural în judeţul Arad. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...