Pro integrare

Prima ţară europeană care a renunţat la administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca/Oxford

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Danemarca a devenit prima ţară din Europa care nu va mai utiliza serul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca/Oxford.

„Campania de vaccinare continuă în Danemarca fără vaccinul AstraZeneca”, a anunţat miercuri directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate, Soren Brostrom, citat de AFP.

Cele 150.000 de persoane care au primit o doză din acest ser vor fi imunizate la rapel cu un alt vaccin anti-COVID-19.

Danemarca a suspendat administrarea AstraZeneca/Oxford la 11 martie ca măsură de precauţie şi nu a reluat de atunci imunizarea cu acest vaccin, nici măcar într-o măsură limitată, cum au procedat alte ţări.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Motivul pentru renunţarea la serul AstraZeneca/Oxford este reprezentat de cazurile „rare”, dar „grave” de cheaguri de sânge.

Chiar dacă a confirmat săptămâna trecută apariţia unor cazuri foarte rare de tromboză în legătură cu AstraZeneca/Oxford, Agenţia Europeană a Medicamentului a menţinut recomandarea de imunizare cu vaccinul acestui grup, estimând că beneficiile sale depăşesc în continuare riscurile.

Renunţarea la vaccinul AstraZeneca/Oxford înseamnă o prelungire cu trei săptămâni a campaniei de imunizare anti-COVID-19 din Danemarca, care prevede vaccinarea tuturor persoanelor de peste 16 ani până în luna iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...