Pro integrare

Promisiunea Guvernului – Pădurarii vor avea aceleaşi drepturi şi protecție precum militarii aflați in misiuni

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Zilele trecute am reusit sa contactăm un membru al guvernului Orban, care a promis că in prima ședință de guvern va pune in discuție problema pădurilor şi despre riscul real cu care se confruntă pădurarii din Romania.
Guvernul şi-a exprimat intentia de a iniţia un proiect prin care pădurarii din România sa beneficieze de aceleași drepturi si echipamente de care beneficiează militarii aflați in misiune.
Avem confirmarea faptului că soția pădurarului Liviu Pop, cea mai recenta victima a jefuitorilor de păduri, a fost deja informată cu privire la inițiativa guvernului.
„Ne-ați umilit! Ne-ați batjocorit! Ne-ați omorât!”, „Așa nu se mai poate!”, „Vrem să muncim, nu să murim!”, scrie pe bannerele legate de gardurile întinse de jandarmi, în fața palatului Parlamentului.
Deşi protestul pădurarilor, organizat de Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva, a fost anunțat pentru astăzi 6 ianuarie ora zece , peste 20 de manifestanţi s-au adunat cu o oră mai devreme. Pe unii îi recunoști după uniformele verde închis. Pe alții pentru că așază pe asfalt cruci și capace de sicriu cu numele celor șase colegi care au murit în ultimii ani apărând pădurea de hoții de lemne. Pădurarii cer să fie dotați cu mașini de teren, uniforme si armament, să aibă salarii mai mari şi să poată ieşi la pensie mai devreme, la fel ca lucrătorii poliției. În prezent, activitatea pădurarilor se desfăşoara cu echipament învechit şi neperformant şi sunt lipsiți de protecţie.
„Hai să-l punem pe [Liviu] Pop aici”, spune Silviu Geană, președintele sindicatului, despre crucea colegului său de 37 de ani, bătut, împușcat cu o armă de vânătoare și aruncat într-o râpă recent într-o pădure din Maramureș.
Procurorii care instrumenteaza cazul nu consideră că uciderea lui Pop ar avea legătură cu „ mafia lemnului”.
La scurt timp după cazul Pop, un adolescent din Iași a ucis un pădurar cu o secure.
Garanțiile oferite în acest sens de către actualul Guvern conțin si măsuri ce vin in sprijinul familiilor pădurarilor căzuți la datorie şi a numeroaselor persoane aflate in dificultate tocmai datorită legilor în vigoare în acest moment.
[post][cosmin]

Citeste si:  Român în România Vs. Poliția Română

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...