Propulsat de catre Dan Voiculescu – fost consilier pentru Banca Mondială – iși dă demisia din ProRomania, acceptat in PNL

Daniel Constantin – Absolvent al facultății de Zootehnie în 2002 și masterand al Facultății de Management, Managementul Calității și Inovației, (în 2004) de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, a trecut pe rând prin mai multe funcții, ca cea de director general la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (în perioada aprilie-octombrie 2009), evaluator la Banca Mondială în cadrul proiectului MAKIS, (fond care doar a mancat bani iar realizari prea putine pentru Romania) și coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale la Ministerul Integrării Europene.
În 2006, Daniel Constantin s-a înscris în Partidul Conservator (PC), unde a coordonat activitatea Departamentului de Fonduri Europene.
În 2010, în urma unui congres extraordinar, a fost ales președinte al PC, cu sprijinul fondatorului partidului, Dan Voiculescu.
Astfel, Daniel Constantin a devenit cel mai tânăr președinte de partid din România.
Pe 7 mai 2012 a fost numit Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în guvernul Ponta.
În al treilea guvern al lui Victor Ponta, Constantin a fost numit și vice-prim-ministru, ca principal reprezentant al PC în cadrul alianței cu PSD, UNPR și UDMR.
Daniel Constantin are o datorie personală de aproape 300.000 de euro față de Dan Voiculescu.
Ministerul Agriculturii, aflat sub conducerea lui Daniel Constantin, este în litigiu cu grupul GRIVCO, controlat de Voiculescu, acuzând un prejudiciu de 60 de milioane de euro, în urma privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.
Voiculescu a fost trimis in judecată în decembrie 2008, în dosarul privind privatizarea ICA, companie de stat achiziționată de Voiculescu de la stat după ce a fost subevaluată cu peste 60 de milioane de euro. Astfel, Constantin este suspectat de a fi fost numit ministru doar pentru a-i elimina.
Ulterior, în virtutea acestei datorii, Agenția Națională de Administrare Fiscală a câștigat în 2018 un proces împotriva lui Daniel Constantin în care statul trebuie să recupereze de o parte din prejudiciul din dosarul ICA din achitarea acelei datorii.
La data de 9 decembrie 2012 a câștigat funcția de deputat de Argeș.
Daniel Constantin, primvicepreședinte Pro România, a declarat marți seară, la Digi24, că va demisiona din partid, după conflictul iscat în urma celor șapte parlamentari care au votat Guvernul Orban. În plus, el a declarat că nu exclude să treacă la PNL, dar nici formarea unui nou partid.
Iată ca omul lui Dan Voiculescu, cel pe care acesta la propulsat prin diferite funcții ajunge astăzi in PNL.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!
[cosmin]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More