Prosteala marca PSD-PCR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.


 
Studiu de caz despre cum PSD îi ia de proști pe români.
Nu doar că promite neobrăzat, dar când trebuie să tragă linie, caută să îi convingă că și-a îndeplinit promisiunea, deși ea nu s-a născut nici pe hârtie.
Povestea spitalelor regionale și în special a celui de la Constanța este exemplară pentru cum înțelege PSD să guverneze: urechist, șmecher și cu un imens dispreț față de oameni.
Mai întâi, pesedistul promite în campanie tot ce-i trece prin cap; în cazul de față, construcția a ‘8 spitale regionale’.
Alegerile trec, jurămintele se reînnoiesc: ‘Facem spital cu fonduri europene’.
Mai trece un an și, fără să ne spună din ce motiv, promisiunea este reambalată: ‘Construim la Constanța spital cu bani de la turci’. Devine clar că atunci când l-ai promis, n-aveai nici studii de fezabilitate, nici bani, nici idei. Mai ales că n-ai catadicsit nici măcar să stabilești exact cadrul legal în care să funcționeze un spital regional, menționat doar sumar și neclar în Legea Spitalelor.
Astăzi, odiseea spitalului regional din Dobrogea s-a încheiat apoteotic cu oiștea în gard: ‘Noi nu prea mai avem militari aici, spune căpetenia PSD Constanța. Prin urmare, s-a decis prin hotărâre de guvern (!?!) să se transforme spitalul militar Constanța în spital regional.’
Cu alte cuvinte, PSD spune că spitalul promis – nou, modern, în măsură să preia situații medicale din mai multe județe – va fi de fapt un spital care anul acesta a împlinit un secol!
Este o aberație cap-coadă dacă ne uităm la câte probleme apar dintr-o dată.
Înainte de toate, este evident că noul spital ar purta cu sine moștenirea patogenă a celui vechi. Apoi, spitalul militar pomenit este în buricul orașului Constanța, pe bulevardul Mamaia, stradă adesea blocată sau cu trafic dificil, mai ales în sezonul estival. Asta în timp ce un spital regional necesită heliport, numeroase alte spații noi, cum ar fi pentru anatomie patologică, și căi rapide de acces.
Nemaivorbind că, fizic, pare imposibil să faci dintr-un spital de 200 de paturi, cât are acum unitatea medicală a Min. Apărării, unul de o mie de paturi, cât promitea premierul Dăncilă.
Tind să cred și sper că de fapt nu s-a decis nimic la guvern în acest sens, iar baronul PSD de Constanța – care tocmai a înlocuit pe peretele organizației portretul lui Dragnea cu cel al lui Dăncilă – bate miriștea cu grație.
Constat încă o dată că guvernarea PSD ar putea să inspire bancuri de Radio Erevan: E adevărat că vom avea un nou spital, dar nu-l vom construi, ci doar vom schimba firma, ușile și cercevelele unuia vechi care nu va avea nimic de-a face cu spitalul promis.
 
sursa Stelian Ion
Reamintim melodia baietilor de la ARMA

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More