PSD Constanța a redepus la secretariatul Consiliului Local Municipal Constanța, proiectul Bebe Trusou, privind acordarea un sprijin financiar pentru nou-născuții din municipiul Constanța, la circa 18 luni de când a depus prima formă.

„Am majorat sprijinul financiar de la 1.500 la 2.000 de lei, pentru ca toate familiile tinere din Constanța să poată accesa produse de calitate pentru nou-născuţi.  Am luat această decizie ca urmare a inflației ridicate (prețuri care au explodat) în ultimul an. Sperăm ca de acestă dată actuala administrație PNL-USR va înțelege necesitatea proiectului. Acum, primăria va avea de ales: ori pachet de produse trimis acasă, ori bani pe card. Varianta proiectului depus astăzi presupune primirea sprijinului financiar pe card”, a declarat consilierul local PSD, Costin Răsăuțeanu, fost viceprimar al municipiului.

Reprezentanții PSD cer ca acest proiect să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței consiliului local.

Vechiul proiect, care prevedea acordarea unui pachet cu 37 de produse pentru nou-născuți a fost depus de grupul PSD în urmă cu 18 luni și nici până în prezent nu a fost bugetat și aprobat.

În municipiul Constanţa, conform „Strategiei de sănătate publică a municipiului Constanța 2022 – 2031”, rata natalității a scăzut de la 9.6‰ în 2010 la 7.4‰ în 2020.

Între 2017 şi 2020, numărul mediu anual al nou-născuţilor în municipiul Constanţa a fost de 5.681, pe baza datelor furnizate de Direcţia Locală de Evidenţă Persoane Constanţa, urmare a adresei înaintate cu nr. 170819/27.08.2021.

La nivel național, mai multe orașe din România oferă, în acest moment, stimulente pentru nou-născuţi din bugetul local, printre care amintim Bucureşti, Braşov, Târgu Mureş, Piteşti, Făgăraş, Bacău, Covasna, Abrud, Roman etc.

Județul Constanța, în topul dramatic al copilelor care devin mame

The post PSD a redepus proiectul Bebe Trusou. Costin Răsăuțeanu: „Am majorat sprijinul financiar de la 1.500 la 2.000 de lei” appeared first on .

Diaspora Ro