Pro integrare

PSD, strategie pentru picarea moţiunii.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cum PSD a obișnuit deja populația sa dea ordonanțe de urgență la 2 noaptea, acum vor sa supuna la vot motiunea de cenzura pentru ziua de Sâmbăta.
Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunţat că votarea moţiunii de cenzură va avea loc sâmbătă în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Miza aceste mişcări practic fără precedent este picarea moţiunii – cum doar câteva voturi pot face diferenţa între rămânerea la putere sau căderea Guvernului Dăncilă, pesediştii speră că în weekend va fi mai greu ca Opoziţia să strângă numărul necesar de parlamentari, respectiv voturi, pentru ca moţiunea să treacă.
„Nu cred că această moţiune va reuşi să treacă. Parlamentarul PSD, cum a spus şi doamna premier, care votează la moţiune pleacă din partid. Sâmbătă, e un efort pentru dumneavoastră să aduceţi oameni! Încă aştept să vedem o formulă de guvern pe care o aduceţi! Tot auzim povestea asta, în fiecare sesiune parlamentară”, a declarat Mihai Fifor marţi seară la Antena 3.
Intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, moţiunea de cenzură a fost depusă marţi în Parlament. Pentru a trece, este nevoie de 233 de voturi. În prezent, moţiunea are 237 de semnături, inclusiv a patru membri PSD.
Reamintim că marţi PSD a încercat să programeze citirea moţiunii seara, iar la rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a vorbit şi el despre citirea moţiunii în weekend. Opoziţia o obiectat puternic, arătând că nu este firesc ca un document de o asemenea importanţă să fie citit noaptea ca hoţii iar votul să fie pus în weekend când, se ştie, mulţi parlamentari sunt plecaţi. Calendarul final al moţiuni ar urma să fie stabilit însă astăzi, în Birourile Politice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...