Pro integrare

Frontieră – Punctele de trecere a graniței către Republica Cehă, Slovacia și Ungaria vor fi deschise duminică.

Controale doar prin sondaj la granitele Austriei de Duminica

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Frontiere de stat

De duminică (17 mai) 00.00, pe lângă Germania, Liechtenstein și Elveția, se vor deschide din nou și punctele de trecere a frontierei închise anterior către Republica Cehă, Slovacia și Ungaria, A informat Ministerul de interne simbata, intr-o expeditie. Acest lucru ar facilita libera circulație a persoanelor și a mărfurilor și ar îmbunătăți situația, în special pentru navetiști și persoanele din zona de frontieră.
“Sincronic către Germania, Liechtenstein și Elveția, controalele la frontieră ale autorităților sanitare și poliției către Republica Cehă, Slovacia și Ungaria sunt acum relaxate”. Aceasta înseamnă că “verificările autorităților sanitare împreună cu poliția vor fi reduse și efectuate doar în mod aleatoriu” și nu toți conducătorii auto vor fi verificați. Controalele la frontieră ale poliției, care sunt efectuate din cauza situației migrației către Ungaria, urmează să rămână în vigoare.
Ministrul de interne Karl Neciocan (ÖVP), ministrul de externe Alexander Schalenberg (ÖVP) și ministrul afacerilor europene Karoline Edtstadler (ÖVP) sunt în curs de consultare cu țările vecine; Ministerul de interne a precizat în continuare în comunicare. Dacă “dezvoltarea epidemiologică permite acest lucru”, aceste limite ar putea fi “complet deschise ca o a doua etapă” la 15 iunie.
“Scopul nostru este cât mai multă libertate posibil și cât mai puțină restricție  necesară. Aceste actiuni creează o normalitate ceva mai mare pentru persoanele care trăiesc în apropierea graniței și facilitează o viață de zi cu zi mai lină pentru navetiști”, a declarat Neciocan, Schallenberg și Edtstadler
Sursa oe24

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...