Pro integrare

Rafila (PSD): Revocarea lui Vlad Voiculescu e perfect justificată / Cred că alianța USR PLUS nu va pleca de la guvernare

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este perfect justificată şi reprezintă un gest de responsabilitate al premierului Florin Cîţu, a declarat, miercuri, deputatul PSD Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

„Ne găsim în faţa unei decizii a prim-ministrului Florin Cîţu de revocare din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi a secretarului de stat Andreea Moldovan. Considerăm că este perfect justificată. De fapt, noi am fost consecvenţi din punct de vedere politic, dar şi tehnic, profesional, PSD, pentru că am solicitat acest lucru, nu pentru că domnul Vlad Voiculescu era de la USR PLUS, ci pentru că rolul lui, ca ministru al Sănătăţii, era să răspundă nevoilor populaţiei din România în gestionarea acestei pandemii. S-a dovedit total incapabil să o facă”, a afirmat Rafila, la Parlament.

El a apreciat că s-a ajuns ca Ministerul Sănătăţii să funcţioneze „în afara Guvernului”.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Parlamentarul social-democrat a mai spus că Alianţa USR PLUS nu va ieşi de la guvernare: „vă spun o opinie personală. Eu nu cred că Alianţa USR PLUS va ieşi de la guvernare. Au interese foarte mari în zona economică şi acest lucru se răsfrângea şi în zona Sănătăţii. Personal, nu cred acest lucru, dar oricum în politică totul este posibil. Este importat ca România să beneficieze de un guvern stabil şi de un guvern competent. Sunt condiţii de care avem nevoie să traversăm această pandemie”, a adăugat Rafila.

Întrebat în legătură cu informaţiile potrivit cărora senatorul USR PLUS Adrian Wiener ar putea să ocupe funcţia de ministru al Sănătăţii, Rafila a spus că acesta a fost director de spital şi cunoaşte problemele din domeniu. „Trebuie să acordăm prezumţia de competenţă şi bună credinţă. Timpul rămâne să demonstreze. Important este să nu politizeze sănătatea, aşa cum a făcut Vlad Voiculescu”, a subliniat Rafila.

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...