Rata de incidență în București este de 4.1, Cîțu si membrii Guvernului, ignoră propriile reguli care sunt totuși valabile pentru restul populației

Mai mulți locuitori au semnalat la Poliție, prin apel la numărul 112, faptul că la Romexpo nu se respectă regurile impuse la nivel național privind combaterea pandemiei de coronavirus.

Decretele Guvernamentale privind “lupta împotriva Covid-19″ sunt făcute pentru orice persoană care NU este membru PNL, abuzul de care dovadă zilele acestea Guvernul Citu, întrec orice limită de bun simt și moralitate în privința luptei cu pandemia.

În România se moare pe capete de Covid-19,  în același timp, Guvernul, prin însuși cel autoproclamat Superman de România,  Florin Cîțu- Primul-Ministru al României,  a decis faptul că, participarea a 5000 de persoane în cadrul congresului PNL, (Romexpo București) unde incidența este de 4.1, să fie permisa, organele abilitate în a opri imediat această mascaradă NU intervin, acestea se află în subordinea lui Florin Cîțu.

Congresul PNL, nu ar putea avea loc nicăieri, nici în spaţiu închis, nici pe stadion, dacă ținem cont  de Hotărârea de Guvern adoptată vineri, care reglementează folosirea certificatului verde în localităţile cu rată de infectare cuprinsă între 3 şi 6 la o mie de locuitori.

„Congresul PNL nu se poate desfăşura online pentru că statul (statutul – n.r.) partidului prevede votul secret în adunare cu prezenţă fizică iar orice modificare la statut, se  poate face doar in cadrul unui Congres PNL, și pentru a produce efecte juridice trebuie încuviinţată în prealabil de Tribunalul Bucureşti. În cel mai negru scenariu posibil,  ţara va fi paralizată prin organizarea a 2 congrese PNL, unul de modificare a statutului, în data de 25.09.2021 şi unul online pentru alegerea preşedintelui, organizat undeva după cel puţin “încă o luna de la acesta”.

Subprefectul municipiului Bucureşti, Antonela Ghiţă, care a preluat atribuţiile de prefect, afirmă că, având în vedere condiţiile existente sâmbătă 18/09/2021, când indicele de infectare în Capitală este de 2,33 la o mia de locuitori, Congresul PNL s-ar putea desfăşura cu peste 2500 de persoane, doar dacă, toţi participanţii ar fi vaccinaţi cu mai mult de 10 zile înaintea evenimentului.

Astazi 25 09.2021 la orele 10:00 rata de infectare în București este de 4.1 la mie, in același timp, Guvernul Cîțu, permite ca congresul pentru alegerea Presedintelui PNL să aibă loc în fața a 5.000 de persoane, majoritatea fără a purta masca obligatorie în spațiile închise.

Nu se mai poate discuta despre respectarea Legilor, a Constitutiei si chiar a decretelor anti covid când însuși cei care decid regulile, își bat joc de ele. Guvernul  Cîțu a dovedit în ultimele luni faptul că, abuzul de putere este partea preferată.

Nu este posibil ca în anul 2021, unde sute de mii de persoane și-au pierdut viața datorită infectării cu noul coronavirus, chiar Primul Ministru al României, să nu respecte deciziile luate chiar de el, mai mult, la acest eveniment este prezent și Președintele României, cu toate că prezența acestuia încalcă Constituția. În timp ce Românii sunt supuși unor noi restricții decise de cătreCîțu, membrii PNL par că au imunitate în privința propriilor reguli, pentru ei COVID-19 nu există, ei nu pot transmite virusul mai departe, ei pot sta chiar si 5000 de persoane in acelasi loc, cine le poate face ceva? Ei sunt statul, ei comandă,  alții execută. România anului 2021!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: