Răul există pentru că oamenii buni nu fac nimic

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Răul există pentru că oamenii buni nu fac nimic

In vremurile in care intre Romania si lumea democratica se afla Cortina de Fier, nu exista nici un fel de circulatie intre estul si vestul european sa nu fi fost atent monitorizata de stat prin instrumentul sau de control, securitatea.
Securitatea, serviciul odios romanilor care iti asculta telefoanele, iti urmarea prietenii, te monitoriza la locul de munca, ti se baga in casa si cand ajungeai in situatia sa calatoresti sau sa vii macar in contact cu un ”strain” gasea ceva din viata ta cu care sa te santajeze sa spui tot ce facea respectivul sau sa se asigure ca nu vei incerca sa ramai in vest. Ajungeai sa-ti regreti prieteniile, sa-ti suspectezi rubedeniile si sa fii banuitor si cu umbra ta. Copiii iti erau folositi ca moneda de schimb ca sa ti se dea voie sa pleci sau hai sa zicem ca garantie ca te vei intoarce. Nici nu mai mentionez catastrofa in care se schimba viata cuiva daca dorea sa se casatoreasca cu un cetatean strain si vulnerabilitatea de care era insotit toata viata pentru alegerea sa.
Dupa decenii….
Copiii si nepotii oamenilor care au patit asta acum pot merge oriunde doresc, oricand doresc si de multe ori nici nu au nevoie de pasaport sa nu mai vorbim de vize. Ii vezi la congrese si conferinte, isi fac poze cu monumente celebre, isi trimit progenitura la studii si nimeni nu le cere socoteala pentru asta, nu le cere sa raporteze nimic si nu ii santajeaza in nici un fel. Au ce prieteni doresc indiferent de unde provin acestia fara sa explice in fiecare an de ce si sunt liberi
Acesti oameni vin astazi si ne insulta pe unul dintre cei mai indragiti si apreciati PLUSi incercand sa-i umbreasca imaginea si eforturile sale de decenii de Om Bun si priceput acuzandu-l de ceva ce nu e responsabil si care colac peste pupaza este un rol de victima a controlului bolnav care a chinuit societatea si a deformat caracterele romanilor timp de decenii si nicidecum rolul activ de satrap al partidului comunist.
Si totul pentru ca asa doreste puterea noua cu metehne vechi pe cale de a se inscauna in fotoliile de vechil ce inca nu s-au racit de la sezuturile latifundiarilor PSD.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More