Pro integrare

Referendumul pe justiție. Ești obligat sau nu să votezi? MAE vine cu precizări

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Duminică, europenii sunt invitați să-și exercite dreptul de vot în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European, însă simultan cu acestea românii de pretutindeni vor avea și posbilitatea să-și exprime punctul de vedere în legătură cu referendumul național pe teme legate de justiție convocat de președintele Iohannis.
[cosmin]
În legătură cu aceste două scrutine, MAE dorește să aducă următoarele precizări:
atât alegerile pentru Parlamentul European, cât și referendumul național din 26 mai 2019 vor avea loc în cadrul acelorași secții de votare, și în același interval orar: 7.00-21.00 (ora locală);
alegătorii pot opta dacă votează doar pentru un scrutin sau pentru ambele scrutine
la referendumul național alegătorii vor primi două buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare supusă referendumului.
În cazul ambelor scrutine, cetățenii români pot vota în strainatate in baza unuia dintre urmatoarele acte de identitate românesti valabile: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar.
[cosmin]
De asemenea, se recomandă cetățenilor români care doresc să-și exercite dreptul de vot să verifice din timp valabilitatea actelor de identitate românești și să facă demersurile necesare pentru înlocuirea sau reînnoirea acestora.
Informații suplimentare cu privire la alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național pot fi accesate în cadrul secțiunii special dedicată de pe site-ul MAE. Ministerul mai recomandă consultarea permanentă a acestei secţiuni, aceasta fiind actualizată pe măsură ce noi informaţii sunt disponibile.
Modelele buletinelor de vot la referendumul național din 26 mai 2019.

Citeste si:  România: București - Sectorul 6 - Corupția luată în vizor

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...