Pro integrare

Republica Cehă deschide puncte de trecere a frontierei către Austria

DOAR CONTROALE ALEATORII

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De marți, poliția cehă va pune capăt controalelor complete și sistematice la granițele cu Germania și Austria. In schimb vor fi efectuate “verificari punctuale si aleatorii”, a anuntat luni Ministerul de interne de la Praga. Însă interdicția de intrare pentru turiștii din Republica Cehă nu se schimbă, a subliniat o purtătoare de cuvânt.

La intoarcerea lor din strainatate, cehii vor trebui sa arate un test corona negativ sau sa intre in carantina. Încălcările legii privind protecția împotriva infecțiilor, ar putea duce la amenzi de până la 37,000 €. Oricine încearcă să evite verificarea poliției risca o amenda de până la 1,800 de euro. Republica Cehă a prelungit ultima dată controalele la frontieră până la 13 iunie. După aceasta, ar putea exista o “relaxare” între Austria, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria dacă ratele de infectare cu coronavirus continua sa aiba o evolutie pozitiva.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Între timp, Republica Cehă relaxează regimul de graniță de miercuri. După cum a anunțat prim-ministrul ceh Andrej Babis luni seara prin Twitter, el a convenit asupra unor noi reglementări cu prim-ministrul slovac Igor Matovic. Ca urmare, cetățenilor cehi și slovaci li se va permite să călătorească între cele două state începând cu 27 mai dacă se întorc în 48 de ore.” Acest lucru este posibil fără testare și carantină, iar poliția slovacă ar trebui să verifice acest lucru, “spune Babis

[post]

- Comunitatea Diaspora -

Sursa: volksblatt.at

- Advertisement -

Comentarii
Loading...