Pro integrare

REPUBLICA.RO- „Efectul Groșan” la Spitalul din Oradea: „Deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

În spitale începe să apară „efectul Groșan”. Şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a declarat că după mediatizarea cazului doctoriţei Flavia Groşan, care a declarat că în spitale sunt omorâţi pacienţi inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale, personalul de la Urgenţe are mari dificultăţi să convingă pacienţii de necesitatea administrării oxigenului, chiar dacă aceştia abia respiră, scrie eBihoreanul.ro.

Șeful UPU-SMURD de la Spitalul Judeţean din Oradea, dr. Hadrian Borcea, a confirmat acest fenomen apărut după declarațiile controversate ale doctoriței Flavia Groșan.

„Asta se întâmplă de joia trecută. Vă dau un exemplu concret de azi dimineaţă. Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, întubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen”, a declarat dr. Hadrian Borcea pentru eBihoreanul.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

„Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis Ok, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit. După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen”, a spus dr. Borcea, care s-a arătat dezamăgit că „oameni în stare gravă, fără cunoştinţe medicale, sunt învăţaţi să refuze ajutorul medical, fiind convinşi că acesta le face rău”.

Medicul Flavia Groșan a susținut că a tratat mii de pacienți și că boala COVID-19 este „o răceală zdravănă, o gripă mai fițoasă un pic”. Medicul pneumolog, care are propriul cabinet, susține că protocolul medical din spitale „ucide” pacienți, că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale și că pacienții COVID cu saturație de 80% pot să se trateze acasă. Declarațiile sale au fost aproape unanim respinse de colegii pneumologi. De asemenea, aceasta ar avea o schemă proprie de tratament cu medicamente pe care le numește „copiii mei”, potrivit digi24.

Sursa: Republica.ro

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } );