Pro integrare

Torino – Italia Român decedat într-un accident de munca, ascuns într-o canapea si aruncat la groapa de gunoi cu complicitatea altui cetățean Român

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Mihai Iștoc, cetățean Român în vârstă de 45 de ani, plecat la muncă în Italia pentru a oferi o viață mai bună soției sale și celor doi copii rămași în România.
Acesta a acceptat un loc de muncă fără forme legale pe un șantier de construcții deținut de doi cetățeni italieni din provincia Torino. Acel loc de muncă i au adus nu fosr sfârșitul Romanului, ci și inceputul a 11 ani de chin pentru familia rămasă in România. 

Mihai Istoc, 45 de ani, decedat la locul de muncă

In luna Iunie anul 2009, acesta a pornit de dimineață spre locul de muncă, avea sa fie ultima zi din viața acestuia, nefiind echipat corespunzator, se pare ca acesta ar fi căzut de la înălțime iar Românul a decedat.
Un alt român, cu care Mihai era prieten și in acea zi trebuiu sa meargă împreună sa manance la pauza de prânz la găsit pe acesta si a alertat propietarii firmei, care in urma amenințărilor l-au convins pe amicul bărbatului să își vadă de treabă și sa nu povestească nimanui această întâmplare .
Cei doi patroni au pus trupul neînsuflețit al românului pe o canapea care urma să fie aruncată, au pus-o apoi în camion și au aruncat canapeaua cu tot cu corpul muncitorului român la o groapă de gunoi situată la circa 60 de kilometri de șantierul unde a avut loc tragicul accident.

Locul unde a fost găsit trupul lui Mihai

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Câteva zile mai târziu, corpul neînsuflețit al Romanului a fost descoperit de anumite persoane care se aflau la o partidă de vânătoare  în acea groapă de gunoi și au alertat autoritățile.
Datorită faptului că, corpul Romanului, implicit in zona fetei si a capului, acesta prezenta răni foarte grave, acesta nu a putut fi recunoscut. După mai bine de patru ani, timp în care soția lui Mihai și copiii lui nu mai știau nimic de el., fratele său,  care  muncea și el în Italia, a fost ultima persoană care l-a văzut înainte să moară și tot el a fost cel care a denunțat dispariția lui după o vreme.

Canapeaua folosită pentru a transporta corpul lui Mihai
Chipul barbatului a fost reconstruit cu ajutorul computerului. Un ulterior test ADN a confirmat  că barbatul decadat este Mihai.
Carabinierii aveau acum obligația de a afla și în ce circumstanțe a murit și cum a ajuns trupul său acolo.

Mormântul conaționalului nostru a cărui nume și poză au fost adăugate la ani de zile după ce a murit, după ce i s-a aflat identitatea

Ancheta a fost luată așadar de la capăt, iar investigatorii au început să interogheze persoanele apropiate lui Mihai, printre care și prietenul său român care l-a găsit fără viață pe șantier și abia atunci așa-zisul prieten al victimei a cedat și le-a povestit ce s-a întâmplat în acea zi pe șantier.
„Am trecut pe la el, pe șantierul de lângă cel unde lucram eu. L-am găsit mort”, le-a mărturisit anchetatorilor românul care a descoperit corpul lui Mihai. „Ține-ți gura, nu spune nimic nimănui… Gândește-te la familia ta, ne ocupăm noi de tot”, l-au intimidat atunci patronii italieni pe martor.
Această mărturisire a fost fundamentală și de ajuns în ochii procurorului pentru a-i trimite în judecată pe antreprenorii italieni: Vittorio Opessi, 56 de ani și Antonino Marino, 55 de ani. Cei doi au fost judecați și condamnați atât în primă instanță, cât și în apel. Avocații lor au decis însă să ducă procesul la Curtea de Casație și singurul lucru pe care au reușit să-l obțină a fost o pedeapsă mai mică pentru Marino, care în primă instanță a fost condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare.
Judecătorii de la Curtea de Casație în schimb i-au condamnat în mod definitiv pe cei doi italieni în cursul zilei de marți, 11 februarie 2020, la 7 ani de închisoare pentru Vittorio Opessi și doar 4 ani de închisoare pentru Antonino Marino. Cei doi sunt acuzați de omor din culpă și ascunderea cadavrului, dar amândoi susțin însă (și au susținut asta tot timpul) că ar fi nevinovați.
„Voi merge la închisoare nevinovat și când voi ieși de acolo soția mea, care e grav bolnavă, nici nu va mai fi și nu va avea pe nimeni care să-i fie aproape în această perioadă”, a declarat Opessi după proces prin intermediul avocatului său, scrie presa locală.
Sursa Torino Today
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...