România: Adrian Năstase întâmpinat cu o pereche de cătușe

Ce salariu aveai măi criminalule ca prim-ministru de ai făcut atâtea milioane?

Cunoscutul și autenticul revoluționar Marian Ceaușescu nu a ratat ocazia de al întâmpină pe fostul prim-ministru al României, cu o pereche de cătușe pe măsura mâinilor sale! Adrian Năstase a fost astăzi prezent la Curtea de Apel București unde a contestat decizia Președintelui României Klaus Johannis, prin care i-au fost retrase decorațiile primite de la Ion Iliescu!

Readucem aminte “curajul” “eroului național de carton” care a încercat sa se sustragă arestării în 2012 prin tentativă de sinucidere, acesta s-a împușcat în gât chiar în timp ce aștepta Poliția pentru al conduce la penitenciar.

 

 

Marian, cunoscut pe rețelele de socializare drept Ceaușescu Marian a dorit să îi “înmâneze” (la încheieturi) lui Adrian Năstase “Criminalul economiei românești” (după cum declara Marian) o pereche de cătușe drept premiu de consolare!

Replica lui Adrian Năstase a fost una singură, o folosea des și Bunicul partidului PSD, Nicolae Ceaușescu, pe care a și simțit nevoia să o repete “Ești un derbedeu”, a spus acesta…

Din viziunea corupților din România, toți aceia care contestează sunt derbedei!

Averea fostului premier Adrian Năstase a stârnit de-a lungul timpului numeroase controverse și a făcut obiectul mai multor anchete jurnalistice și chiar penale. În acest sens, Adrian Năstase a fost condamnat în 2012 la 2 ani de închisoare în dosarul “Trofeul calității” iar în 2014, la 4 ani de închisoare în dosarul “Zambaccian”. Fostul demnitar a trebuit să plătească despăgubiri de peste 1 milion de euro.

Potrivit ultimei declarații de avere care datează din data de 19 iulie 2012, familia Năstase deține următoarele bunuri imobiliare: un teren agricol de 1,77 hectare, la Cornu, un teren intravilan de 170,74 metri pătrati, în București, un apartament de 278,89 metri pătrați, în București și un autoturism Mitsubishi, din 2006.

În declarația de avere din acel an mai apar ale bunuri de valoare și obiecte de artă saud e colecție: timbre românești și străine, în valoare de 450 de dolari; obiecte din argint, în valoare de 1.000 de dolari; icoane și obiecte de cult, dobândite înainte de 1989, contra sumei totale de 8.340 ROL ; obiecte de artă decorativă, dobândite înainte de 1989, în valoare de 20.760 ROL  ; obiecte de artă decorativă, dobândite între 1990 și 2004, în valoare de 12.006 ROL și 2.400 de dolari.

 

Alte bunuri și venituri declarate de Adrian Năstase

 

Adrian Năstase deținea în conturi aproape 1.440.000 de lei și aproximativ 197.000 de euro.

La capitolul venituri, fostul demnitar preciza o suma totală câștigată împreună cu soția de aproape 368.000 de lei, de la Camera Deputaților, Universitatea București, Universitatea N. Titulescu, Editura C.H. Beck, FDRI N. Titulescu, Universitatea D. Cantemir și din vânzarea de produse agricole. La obiecte de artă și bijuterii mai apar lucrări de pictură și grafică și bijuterii în valoare totală de peste 100.000 de dolari.

Daniela Năstase deține, potrivit aceleiași declarații de avere, un teren intravilan de 0,36 hectare în Cornu, și câte un teren agricol de un sfert de hectar la Cornu și Voluntari. În plus, soția fostului premier deține integral casă de vacanță de la Cornu, de 540 de metri pătrați și jumătate dintr-o casă din Brașov, de 30 de metri pătrați. Bijuteriile și obiectele de artă deținute de Daniela Năstase valorează conform declarației peste 175 de mii de euro.

 

Trecutul politic al lui Adrian Năstase

 

Între 1990-1992 Adrian Năstase a fost ministru de externe al României din partea FSN, apoi președinte al Camerei Deputaților între 1992-1996 și 2004-2006, din partea PDSR, respectiv PSD. Între decembrie 2000 și decembrie 2004 a fost prim-ministru al României.

La alegerile prezidențiale din 2004 a fost candidatul Partidului Social Democrat la funcția de șef al statului. În al doilea tur de scrutin a fost învins de candidatul Alianței Dreptate și Adevăr, Traian Băsescu.

La 15 martie 2006 a demisionat de la conducerea Camerei Deputaților  în contextul unor acuzații de corupție. La alegerile legislative din 2008 a obținut un nou mandat de deputat, în colegiul uninominal Mizil din județul Prahova, din partea PSD.

În anul 2012 a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție, iar în 2014 a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: