Pro integrare

România: Apelul activistei Larisa Butnariu către mass-media “NU NE MAI NUMIȚI PROSTITUATE”

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

România ocupă fără dar și poate locul fruntaș în Europa privind traficul de persoane! Multe tinere cad pradă traficului de persoane iar din păcate statul român nu prea oferă soluții, programe de protecție reale sau suport legal rapid!

Puținele tinere care au curajul de a denunța astfel de abuzuri, sfârșesc marginalizate sau datorită presiunii acceptă resemnate soarta aceasta cruntă, nu primesc protecția necesară sau sunt tratate cu dispreț și lipsă de interes, altele sunt chiar jignite, familiile acestora amenințate ș.a.m.d.

Ieri, tribunalul din Bologna a decis condamnarea pe viață pentru criminalul tinerei ucise care era obligată să practice prostituția, aceasta fiind numită în presă “prostituată”.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Larisa Butnariu, activistă privind drepturile persoanelor traficate și cea care zi de zi luptă pentru combaterea acestui fenomen, chiar ea o victimă a traficului de persoane cere presei respect!

Mesajul Larisei

Da, da, știu!
E mai simplu pentru un “om de presă” să scrie “prostituată”, decât “victimă a traficului uman”, e mai puțin de scris, dar totuși nu pot să nu taxez această exprimare defectuoasă, cu atât mai puțin în cazul fetei căreia frații Săndulache i-au tăiat mâna!
V-am mai expus aici diferențele și vă rog să țineți cont că acea fată era silită să facă asta, cum alte zeci de mii sunt în aceiași situație.
Vă rog, dragi jurnaliști/reporteri/moderatori să țineți cont de această rugăminte a mea și a celorlalte zeci de mii de victime!
Nu ne mai spuneți “prostituate”!
Măcar întrebați-ne și pe noi dacă am făcut asta că am vrut noi sau, la fel ca fata aia, am fost obligate să o facem!
De voi ține educarea populației!
Eu pot scrie aici două luni și să rămân la 1200 de urmăritori, dar voi ca jurnaliști aveți zeci, poate sute de mii de urmăritori și vă rog să țineți cont de aceste aspecte!
Vă mulțumesc!

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...