Pro integrare

România – Austria cu trenul pentru muncitorii români, prima garnitură ar putea pleca din România pe data de 9 Mai

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

La solicitarea Ambasadei Austriei, CFR prin acordul Guvernului României pune la dispoziție un coridor feroviar pentru transportul muncitorilor sezonieri români.
Austriecii cer ca prima garnitură să plece din România pe data de 9 mai, cel mai târziu, se precizează în comunicatul de presă transmis de Minister.

„(…) Obiectul discuţiilor îl reprezintă procedura de desfăşurare a transportului feroviar de călători în contextul Covid-19; această procedură urmează să fie validată de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Afacerilor Externe; conform ultimei solicitări primite de CFR Călători, partea austriacă ar dori să organizeze primul tren special, începând cel mai târziu din data de 09.05.2020, având o capacitate de aproximativ 360 de călători” – se precizează în comunicatul MTIC, transmis vineri.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Afacerilor Europene din Austria, Karoline Edtstadler, au convenit încă de luni, 27 aprilie, în cadrul unei întâlniri, să încheie un acord oficial privind transportul îngrijitorilor sociali pe un coridor feroviar România-Austria şi retur.

Ministrul Bode a prezentat un set de măsuri, printre care crearea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Externe, CFR Călători şi CFR Infrastructură, care să elaboreze propunerea de text care va sta la baza reglementării regimului de transport feroviar de călători, în contextul epidemiologic actual.

Ministrul de externe Român precizează că în România se circulă cu anumite restricții dar totodată economia trebuie să funcționeze.
Sursa G4media
Prin urmare, urgență națională și nu prea, în privința carantinei și a organizării, de acestea se ocupă consiliile Locale care creează o confuzie de nedescris în unele zone, amenzi uriașe pentru cei care nu completează corect o declarație, școală pentru copii online, de acasă fără un program real, la vama Borș se intră pe bază de șpagă și se evită carantina, după cum au declarat cei de la DGA, dinspre Italia, Spania etc nu se mai iau în calcul variante pentru repatriere, se poate promova orice tip de fake-news, acestea nu sunt anchetate cu seriozitate cu excepția celor despre Coronavirus…
Vedem un mare haos în organizarea treburilor în România!
Despre proiectele de Lege care trec de Parlamentul României sau de Senat nici nu mai deschidem subiectul…
[post]

Citeste si:  România - Primata a ales să blocheze ambulanța pentru că i se sperie odrasla de sirenă

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...