Pro integrare

România – Cercetat pentru omor la revoluție, înaintat în grad de către Marcel Vela

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

România , anul 2020 , dacă cineva mai crede că morții de la revoluție își vor găsii dreptatea, acest lucru nu se va întampla, nimeni din sistem nu are un interes real nici măcar la o distanță de 30 de ani de la uciderea poporului Roman.
Colonelul Remus Cimpan, comandantul Gruparii de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara, a fost avansat de către Marcel Vela în functia de prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Romane, totodata indeplinind si atributiile de sef al Statului Major.
Marcel Vela a decis înaintarea în functie a unui personaj controversat, cercat pentru omor care mai apoi în 1990 a fost invocată eroarea de fapt, care inlatura raspunderea penala, faptă săvarșită în data de 22 decembrie 1989, zi în care acesta la împușcat mortal pe lt. Boara Dorel, de la penitenciarul Drobeta Turnu Severin, in incinta UM 0389 Lugoj.

În 2016 acesta colonelului Remus Cimpan a fost numit la comanda Gruparii de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara. Acets a starnit atunci revolta asociatiilor de revolutionari din judetul Timis, care si-au exprimat protestul ca, la 25 de ani de la Revolutie, un ofiter cercetat pentru omor ajunge in fruntea unei unitati militare.

“ Cum este posibil asa ceva in Timisoara?”, se intreaba reprezentantii revolutionarilor din Timis, intr-o adresa ce va fi trimisa conducerii Jandarmeriei Romane.

Conform Caietelor Revolutiei, nr. 7/2010, pagina 16, locotenerul Remus Campan a fost cercetat pentru ucidere, in 1990, insa procurorii militari au dispus neinceperea urmaririi penale.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

“In dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, lt. Boara Dorel, de la Penitenciarul din Drobeta Tr.-Severin, insotit de alti patru colegi subofiteri, s-a deplasat cu o autoduba de la Timisoara spre unitatea sa. Ajungand la Lugoj i s-a solicitat sa i se permita stationarea in incinta (UM 0389 Lugoj). Li s-a atras atentia ca nu au voie sa paraseasca dormitorul in care au fost cazati. Contrar acestei discutii, lt. Boara Dorel, imbracat civil, a aparut brusc in fata dispozitivului de paza condus de lt. Campan Remus. Fiind considerat suspect, lt. Boara Dorel a fost impuscat mortal de catre lt. Campan Remus. Prin rezolutia din 19.12.1990, s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cauza”, se mentioneaza in Caietele Revolutiei, citandu-se din dosarul 134/P/1990.

Citeste si:  România - AEP - Alegerea președinților și a vicepreședinților în secțiile de votare

Reamintim ca in data de 25 februarie, colonelul Alexandru Sirca a predat comanda Gruparii de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara succesorului sau – colonelul Remus Cimpan. Conform informatiilor autobiografice din cv-ul sau, colonelul Remus – Ioan Cimpan a absolvit Scoala Militara de ofiteri activi a M.A.I, Facultatea de drept – Academia de Politie “A.I. Cuza” si detine un masterat in Stiinte Penale si Criminalistica.

Acesta a ocupat, in perioada 2009 – 2011, functia de loctiitor al comandantului si ulterior de comandant al Centrului de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor de Jandarmi Lugoj, iar ulterior pe cea de prim-adjunct al Inspectorului Sef la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Buzau si cea de adjunct al comandantului Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara. Pana la ora redactarii acestui material, nu am reusit sa aflam si pozitia col. Remus Cimpan vizavi de aceasta situatie… (G.I.)

 

Sursa Marian Moroșanu – a.k.a. Marian Ceaușescu 

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...