Pro integrare

România – Comisia pentru validare a deputaților a decis amânarea de la validare a mandatului lui Francisc Tobă

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comisia pentru validare a Camerei Deputatilor a decis luni sa amane validarea mandatului de deputat a lui Francisc Toba, de la Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR), conform articolului 7 alineatul 4 din Regulamentul Camerei.

Liderul deputatilor PNL, Gabriel Andronache, a explicat ca a fost decisa amanarea, pentru 4 zile, a validarii mandatului lui Francisc Toba, in baza Regulamentului Camerei Deputatilor.

“Amanarea validarii mandatului unui deputat se propune de catre Comisia de validare plenului Camerei Deputatilor, pentru o data ulterioara, daca nu s-au putut clarifica, in termenul prevazut, toate aspectele legate de solutionarea unor contestatii si daca deputatul in cauza nu a depus toate documentele cerute de legislatia in vigoare pentru validarea mandatului sau. In termen de cel mult 10 zile de la clarificarea problemelor care au justificat amanarea, Comisia de validare va propune validarea sau invalidarea mandatului, dupa caz”, arata alineatul 4 al articolului 7 din Regulamentul Camerei Deputatilor.

Gruparea înregistrat drept partid politic sub numele AUR , are în componența s-a tot felul de infractori și persoane dubioase, cu toate acestea sub Motto-ul mincinos “Dreptate pentru România” dreptatea este departe de a se realiza, dimpotrivă, prin votarea acestei grupari România a facut 31 de pași înapoi!

Criminali, infractori de toate zilele, Misogini chiar și Bulibașa este membru AUR, dar nu printr-o coincidență, în această a grupare își găsesc aparate propriile interese. Să te declari PATRIOT , să te declari Pro unire cu Republica Moldova, dar să trimiți în Parlamentul României elementele cele mai josnice din societatea Românească, nu te face altceva decat complice, prin urmare nu Patriot, mai degraba Trădător de Patrie.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Francisc Tobă, acuzat că ar fi participat activ la reprimarea manifestanţilor în decembrie 1989, a declarat, la postul B1 TV, că decizia conducerii AUR de a-i invalida mandatul de parlamentar nu are niciun suport legal. În plus, Tobă a precizat că este acuzat de “crime şi alte prostii” care nu au fost confirmate şi pentru care nici Curtea de Apel Militară nu a decis să înceapă urmărirea sa penală.

Francisc Toba a absolvit Academia Militara Tehnica din Bucuresti, unde a devenit “specialist in armament si rachete” si a fost presedintele FSN Sibiu si deputat FDSN in 1992.

podul.ro scria acum o vreme dupa cum urmeaza;

Pe 16 noiembrie, semnalam (podul.ro)  că partidul populistului George Simion, AUR, l-a pus pe generalul Nicolae Roman pe lista de candidați la Camera Deputaților ai filialei din Buzău. Consultând CV-ul, am aflat că Nicolae Roman, după absolvirea Academiei Militare, în anul 1987, a fost numit comandant al Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 32 Mecanizat „Mircea” de la Timişoara, funcţie pe care a a avut-o inclusiv pe parcursul Revoluției, până în 1991. 

Suspiciunile conform cărora Roman a participat activ la masacrul contra revoluționarilor de la Timișoara, în decembrie 1989, au fost confirmate astăzi de jurnalistul Mălin Bot, care a făcut trimitere la un document care prezintă unitățile militare ale MApN care au participat la represiune. Roman a făcut parte din UM 01185 Regimentul Mecanizat. Vă prezentăm și desfășurarea regimentului din care a făcut parte și candidatul AUR la Camera Deputaților: “Regimentul a acţionat în noaptea de 16/17 decembrie cu circa 160 de militari în zona Parcul Central Piaţa Libertăţii – Piaţa 700 – Circumvalaţiuni – Piaţa Dacia, Torontal, iar în 17 decembrie cu 220 de militari dizlocaţi astfel: 100 la Poşta Mare – Hotel „Continental, 80 la Podul Decebal – Piaţa Traian, 40 în Piaţa Libertăţii – Operă – Catedrală. În data de 18 decembrie unitatea desfăşoară în Timişoara aproximativ 200 de soldati, 7 TAB-uri, 4 autocamioane şi o autospecială”.

Unitatile-militare-ale-MApN-care-au-participat-la-represiune-in-Timisoara

- Comunitatea Diaspora -

Sursa: Podul.ro
Comentarii
Loading...