Pro integrare

România – Deschiderea unui cont pe o reţea socială pe numele altei persoane este infracţiune, decizia ÎCCJ

Fapta unei persoane de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare pe numele unei alte persoane, unde sunt postate fără acordul acesteia informaţii, fotografii şi imagini video, constituie infracțiune, a decis completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Decizia Înaltei Curți

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Instanţa supremă a decis în acest caz că este infracţiune fapta unei persoane de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare pe numele unei alte persoane, fără acordul acesteia.

„Fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întruneşte două dintre cerinţele esenţiale ale infracţiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, respectiv cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să fie realizată fără drept şi cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului”, se arată în hotărârea ÎCCJ.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...