Romania – Diaspora va vota în decurs de 2 zile

De asemenea, potrivit unui amendament al PNL, la alegerile parlamentare din 2020 nu se vor organiza secţii de votare, atât în sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare cât şi în afara acestora, în ţara unde „autorităţile competente din ţara de reşedinţă nu permit, din motive de securitate, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”.

Deputaţii au adoptat în şedinţa de plen proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor legi în materie electorală.

Știrea este în curs de actualizare!

Legea privind alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 va ajunge la președintele Klaus Iohannis, pentru a fi promulgată.
Astfel, românii din diaspora vor putea să voteze la alegerile parlamentare din 2020 timp de două zile, după ce plenul Camerei Deputaților a adoptat un amendament la legea alegerilor parlamentare.

Prin urmare, alegătorii din străinătate vor avea la dispoziție 2 zile de vot, respectiv sâmbătă și duminică. Inițial, amendamentul a fost respins în Comisia juridică a Camerei, după ce a fost propus de USR şi a fost susţinut la vot şi de PSD şi PNL.

Comunitatea diaspora.ro a trimis in cursul zilei de astazi o scrisoare catre Guvernul Italian privind motivatia acestora de a NU fi de acord cu exercitarea dreptului de VOT al cetatenilor Romani care au resedinta in Italia.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More