Romania – Diaspora

Vă scriu aceste rânduri în speranța că ve-ți întelege anumite aspecte.
Eu locuiesc în Brescia, la circa 2 km in linia aerului de Spitalul de aici, zilnic, dacă deschid un geam sau ies pe balcon, aud ambulanțele trecand foarte des, câteodată sunt atât de multe în același timp, încât nu se mai înțelege din care parte vin, vin de peste tot.
Astăzi au mai decedat 5 medici, medici care luptau in combaterea COVID-19.
Noi, stăm în case, eu personal și familia, încă de pe data de 24 Februarie, nu ne-am făcut rezerve de hrană, din respect pentru ceilalți, dimpotrivă, dacă până acum făceam cumpărăturile o dată la 10 zile, acum le facem 1 dată la 3, 4 zile, in felul acesta nici comercianții nu profită de o falsă criză și să nici preturile nu cresc iar rafturile magazinelor răman mereu pline, ca mine procedează mulți alții, la cumpărături merge 1 singură persoană din familie.
Eu sunt acasă , din diferite motive, multe societăți au decis să își inchidă propriile activități pentru a proteja angajații și a limita circulația persoanelor, soția merge la muncă, pentru că lucrează intr-o fabrică ce produce medicamente spitalelor, atât de necesare in aceste momente.
Cand intră in casă, primul lucru pe care îl face, se duce la baie, hainele imediat la spălat, dus, dezinfecție, abea mai apoi socializăm.
Același lucru îl face ori de cate ori revine, motivele sunt două, de la muncă sau de la piață.
De când stăm în casă, am redescoperit anii copilăriei, ne-am apropiat mai mult ca familie, văzând ca in ultimele luni/ani, eram precum roboții , casă – muncă , casă – muncă .
Următorul sfat, bineînțeles , il puteți lua cum doriti, o viață avem, cu acest virus greșim tot o singură dată, limitați ieșirile cât puteți de mult, nu dați share pe facebook sau pe alte canale, ale știrilor care nu provin din surse Guvernamentale și sau oficiale, când observati o știre care vă afectează în vreun fel, nu o credeți imediat decât dacă vine din surse oficiale, cercetați , verificați, iar mai apoi credeți, în această perioadă, știrile false au devenit o armă de manipulare și panicare în masă.
In ceea ce privește Diaspora, cetățenii care au revenit in tără, mulți dintre ei au avut motive serioase să se intoarcă, diaspora nu s-a întors nicaieri, diaspora a rămas pe loc, exact unde îi știați. Plini de responsabilitate. Cei reveniti in țară, fie erau turiști , fie lucrau cu contracte de sezon , sau pur și simplu, văzând numărul deceselor in randul bătrânilor și ținând cont că majoritatea acestora erau asistați de personal cu cetățenie Română , intoarcerea acestora in țară a fost inevitabilă.
Conform Ministrului pentru Românii de pretutindeni: 9, 7 milioane de români trăiesc în afara granițelor țării, iar 5,6 milioane sunt în diaspora, scriu cei de la Radio Europa România Liberă , in țară in ultimele zile au intra câteva zeci de mi iar autoritățile au intrat in panică, imaginați-vă dacă chiar se întorcea Diaspora acasă, 5.6 milioane de cetățeni Români!
Stați in casă, limitați ieșirile , respectați intocmai prevederile și cerințele care vin din partea Președintelui Romaniei, Guvern, forțele de ordine, mențineți o distanță între persoane, nu intrați în locuri aglomerate, 3 persoane intr-un metru patrat, este un loc aglomerat.
Sanatate maxima va dorim.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More