Pro integrare

România – Diferența între carantina instituționalizată și autoizolarea

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Primim tot mai multe întrebari privind difenrența dintre carantina instituționalizată și autoizolarea.
Situația este clară și mereu a fost, doar că, din diferite motive, aceste informații nu sunt încă întelese pe deplin.

Haideți să le clarificăm.

Institutul Național de Sănătate Publică din România (INSP) a publicat o listă cu țările care din perspectiva României sunt considerate zone cu grad major de risc, adică roșii!
Orice persoană care intră pe teritoriul României provenind din aceste țări, ilustrate mai jos, indiferent de meserie pe care o au, indiferent de documentația de care dispun în momentul intrării in țară, INTRĂ ÎN CARANTINĂ INSTITUȚIONALIZATĂ , cu excepția șoferilor de TIR , dar și aceștia, pentru a putea beneficia de această măsură, (recomandarea autoizolării) trebuie să își efectueze intrarea pe teritoriul României la bordul camionului, nu cu un autoturism, ori orice alt mijloc de transport, toți acei șoferi de TIR care se întorc pe forțe proprii in România FAC CARANTINA INSTITUȚIONALIZATĂ.
Acele certificate COVID-19 PE care unii le vând pe sume cuprinse între 50 și 100 de euro, sunt simple hartii cu valabilitate 0 .
Orice document care atestă faptul că o persoană a facut chiar și tamponul COVID-19, la intrarea pe teritoriul României , acea hartie nu are valabilitate, nu conferă imunitatea persoanei, ci este doar o hartie care atestă că la O dată anume a fost efectuat un test și rezultatul acestuia, nimic mai mult!

Listă valabilă începând cu data de 03/04/2020

Definițiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19)

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

În ceea ce priveşte ”zonele galbene”, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile, sursa citată arată că toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională se vor supune acestei prevederi.

Ministerul Sănătății declară după cum urmează
Carantina – pentru toate persoanele care nu prezintă simptome, dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19).
Carantina va dura 14 zile şi va fi organizată în spaţii special amenajate, puse la dispoziţie de autorităţile locale, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică.

Lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă şi a celor afectate se actualizează de fiecare dată când este nevoie şi poate fi consultată pe pagina https://www.cnscbt.ro/ sub titulatura: „Liste zone afectate COVID 19”

Lista actualizată mai poate fi consultată AICI

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...