Pro integrare

România – Gruparea AUR se va putea numi Coaliția pentru Unirea Românilor după ce Alianța pentru Unirea Rromilor a anunțat că îi acționează în judecată!

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Organizaţia Rromilor a înregistrat la OSIM acronimul AUR şi spune că va da în judecată noul partid parlamentar, Alianța pentru Unirea Rromilor a fost creată acum peste 20 de ani și încă există!

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

„Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri”, a declarat Alecu Ionel.

Alianta pentru Unitatea Rromilor are drept scop exercitarea dreptului la liberă asociere; promovarea valorilor civice, ale democrației și statului de drept; respectarea ordinii publice; conștientizarea, înțelegerea și exprimarea în practică a Drepturilor Omului, prin diverse proiecte și standarde de bune practici vizând asigurarea cadrului de participare efectivă a cetățenilor români de etnie roma si nu numai la viața publică, facilitând o bună integrare socio-economică a tuturor categoriilor sociale. A.U.Rr își propune monitorizarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii de etnie romă în plan intern şi internaţional, printre care se numără dezvoltarea comunitară prin asfaltarea străzilor şi dotarea localitătilor de romi cu utilităţile necesare unui trai decent; realizarea locuinţelor sociale pentru populaţia de etnie romă si dotarea acestora cu apă, curent, gaz; combaterea discriminării în instituţiile publice şi în şcoli în special, implementarea programelor şcoala după şcoală şi burse pentru elevii romi; promovarea şi respectarea drepturilor copiilor romi şi nu numai. Printre obiectivele A.U.Rr. se numără şi creşterea gradului de confort şi civilizaţie la nivelul comunităţii; diminuarea decalajului educaţional existent între populaţia minoritară şi cea majoritară; reducerea riscului de abandon şcolar, a absenteismului în rândul copiilor din comunităţile rome; o mai bună cunoaştere a tradiţiilor şi culturii rome oferind oportunitatea membrilor comunităţii de a stabili contacte, schimburi culturale cu alte comunităţi; asumarea identităţii şi valorizarea tradiţiilor şi culturii etniei rome; înțelegerea de către membrii comunităţii a rolului educaţiei şcolare în procesul de dezvoltare individuală. Astfel A.U.Rr. vrea să stabilească parteneriate de colaborare cu instituţiile statului, cu organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi străinătate pentru realizarea de activităţi comune în îndeplinirea scopurilor sale. Membrii A.U.Rr. consideră ca o colaborare cu instituțiile guvernamentale nu poate fi decât benefică se arată în statul organizație.

Citeste si:  România - Lista statelor din zona galbenă pentru care este obligatorie carantina/izolarea

 

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...