Ultimate magazine theme for WordPress.

România – Grupul infracțional PSD va bloca orice lege sau inițiativă pro democrație – corupția este singura limbă înțeleasă de aceștia

175

Astăzi în Senatul României se votează o inițiativă legislativă așteptată de mulți români, si anume “Fără Penali în Funcții Publice”.
Înainte de a ne hazarda in a da vina pe unul sau pe altul, să ne uităm puțin la componența acestei camere decizionale și să facem un calcul matematic.
135 de senatori, din care puțin peste 50% sunt PSD.
PNL si USR= 33%, iar restul de 17% sunt UDMR și senatori neafiliati (ei vor înclina balanța, asta dacă nu hotărăște PSD ca vrea sa treacă legea 🙄)
Nu v-ați săturat de majoritatea roșie din Parlament? Dacă da, rezolvarea vine pe 6 decembrie (5-6 Decembrie, pentru diaspora), ziua când ne vom spune cuvântul și votăm pentru a scoate majoritatea rosie din Parlament.
Data viitoare când va întrebați ce va fac senatorii si deputații amintiți-vă de momente din astea cheie, în care se votează inițiative legislative mult așteptate de către noi.

sursa Alina Ioana Catrinar

Președintele USR Dan Barna a revenit cu declarații și a lansat o solicitare către liderul PNL Ludovic Orban și către șeful PSD Marcel Ciolacu de a lua decizia ca săptămâna aceasta să se dea curs procedurilor parlamentare pentru a fi votată în Senat inițiativa Fără Penali, prin vot electronic, astfel încât referendumul să mai poată fi organizat pe 6 decembrie, odată cu alegerile parlamentare. 

“Cerem și domnului Ciolacu și domnului Orban să susțină organizarea unui Birou Permanent, să se decidă apoi de către Comitetul Liderilor un vot distinct pentru Fără Penali, astfel încât lupta parlamentară pe biroul blocat, neblocat, secretari să-și urmeze cursul, dar această inițiativă trebuie să fie votată în această săptămână pentru a avea referendumul pe 6 decembrie”, a precizat Barna.

Citeste si:  România - deținuții cu pedepse până in 7 ani pot sta și acasă

Președintele Senatului, pesedistul Robert Cazanciuc, a anunțat că sunt prezenți în plen doar 58 de senatori. Tot Cazanciuc este cel care a tras sforile, împreună cu colegii săi, pentru ca votul să nu se poată organiza electronic ca până acum, ci fizic. Ulterior, Cazanciuc a precizat în plen că nu s-a întrunit cvorumul necesar desfășurării ședinței și a suspendat-o. În acest context, senatorul USR Mihai Goțiu a spus la Realitatea PLUS că astăzi era ultima zi în care se putea vota inițiativa Fără Penali pentru ca referendumul să se organizeze odată cu alegerile parlamentare pe 6 decembrie. 

De subliniat este faptul că PSD i-a anunțat pe senatori abia în această dimineață, în jurul orei 09:30, că votul nu va mai fi electronic, ci fizic, motiv pentru care parlamentarii nu au putut participa la ședință, o parte dintre ei fiind plecați în teritoriu. 

 

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.