Romania – Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista zonelor roșii

Institutul Național de Sănătate Publică a facut update la lista zonelor roșii, asta înseamnă că toți călătorii care vin în România din țările de mai sus vor intra automat în carantină instituționalizată (în centrele special create) pentru o perioadă de 14 zile.

Statele nou adăugate pe listă sunt Austria, Belgia, Elveția, Marea Britanie, Olanda, SUA, Turcia. Ele se adaugă Italiei, Franţei, Germaniei, Spaniei şi Iranului.

Ambasada României la Londra a emis următorul comunicat:

O informație foarte importantă pentru toți cei care vor călători din 🇬🇧UK în România!
Toate persoanele care vor sosi în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor fi plasate în #Carantină instituționalizată (în centrele special create) pentru o perioadă de 14 zile.
Măsura, valabilă începând de la noapte, aprilie 2020, ora 00.00 (ora României), vine ca urmare a includerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista statelor din zona roșie, fapt ce conduce la instituirea măsurii de plasare în carantină instituționalizată a tuturor persoanelor (indiferent dacă prezintă sau nu simptome) care sosesc în România dintr-o țară din zona roșie.
Măsura plasării în carantină înlocuiește măsura autoizolării la domiciliu, valabilă până astăzi.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More