România – Italia – Voluntari în Europa, cazul Maria

Grupul Voluntari in Europa prin doamna Adriana Mureșan, ne-a trimis un comunicat în privința doamnei MARIA SLOBODEANU, care a fost ajutată enorm, iar care acum pur și simplu se comportă într-un mod total deplasat si pe care îl redăm mai jos și putem confirma toate cele spune.

Stimata redactie,

Suntem nevoiti sa luam pozitie fata de un articol ce a aparut azi in presa, presa care cauta doar stirea senzationala, fara sa investigheze, fara sa se deplaseze pe teren sa contrasteze.

Vorbim despre acea femeie care doarme intr-o gara in Italia de o luna de zile.

Ei bine, acum va spun povestea ei:

Incepem cu numele ei, MARIA SLOBODEANU din Constanta, are patru copii, toti patru in plasament, nu cunoastem din ce motive.

Anul trecut, in noiembrie cerea ajutorul explicand ca a fost data afara din casa de fiica ei, ca se afla in autogara din Constanta, si doreste un loc de munca in Italia, tara de unde spunea ca se intorsese in Romania.

Se face mobilizarea, i se cauta un loc de munca in Italia si i se plateste biletul de autobuz pana la Citta di Castello..

In Italia este preluata de o voluntara la care locuieste doua zile apoi este insotita de fata familiei unde trebuia sa munceasca.

Din cauza ca a fost adusa mai repede in Italia si trebuia sa astepte terminarea contractului celelaltei ingrijitoare ca sa incepa munca D. Maria, a locuit efectiv in casa Chiarei, fiica batranilor, doua saptamani.

Doua saptamani de vacanta pentru Dna Maria Slobodeanu in care a fost si racita, iar Chiara a trebuit sa o ingrijeasca. In aceste doua saptamani Chiara a vazut ca nu este ceea ce cauta, ca nu si ca are un comportament ciudat.

Drept urmare ne-a contactat si ne-a spus ca ea personal ii va cauta un loc de munca mai usor, potrivit caracterului D.nei Maria.

Inainte sa o insoteasca la noul loc de munca, Chiara a dus-o la coafor, a invatat-o sa foloseasca aragazul si sa gateasca.Chiara a facut multe pentru ea, a tinut-o doua saptamani la ea in casa, i-a gasit un loc de munca mai usor, a ingrijit-o cand era bolnava, etc.

Voluntarele noastre din zona au introdus-o in comunitatea lor, au dus-o la hramul bisericii,iar de Craciun a primit bani,imbracaminte, etc..

La o luna dupa ce a inceput sa munceasca(ingrijea o familie de batrani) a inceput sa se comporte urat cu cei doi batrani, sa strige la ei, a ridicat mana asupra lor si a inceput sa spuna ca vrea doar sa plece inapoi in Romania.

Acum o luna, chiar a plecat de la acea familie de batrani si s-a asezat in gara din Citta di Castello.

Voluntarele noastre au mers la ea, au incercat sa ii ofere solutii pentru cazare gratis, alt loc de munca, dar refuza sa stea de vorba cu orice persoana.

Singurul lucru pe care il cere este sa fie repatriata gratuit, dar nu a facut nici un demers legal, gen sunat la Ambasada.

Am luat legatura si cu fiica ei cea mai mare din Romania, care ne-a spus ca ar vrea sa o ajute ar putea sa o tina sa o intretina economic dar ea nu vrea sa aiba contact cu ei.

In acest moment aceasta Doamna refuza orice fel de ajutor si refuza sa vorbeasca inclusiv cu voluntara care a gazduit-o in primele zile.

Sigur ca are nevoie de ajutor, noi am epuizat toate caile si solutiile, probabil ca ar trebui sa intervina un pshiholog, aceasta doamna prezentand toate maifestarile unde depresii sever.

Va las mai jos linkul cu povestea ei in momentul cand am cunoscut-o si am vrut cu totii sa o ajutam.

“ăștia”, schimbă destine

[post]

DiasporaItaliaRomaniaromanii in italia
Comentarii (0)
Adaugá comentariu