Pro integrare

România: minciunile spuse de către bugetarul Orlando Eugen Teodorovici

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Toate baliverne produse de către acest PSD ist au ca scop propulsarea sa socială în anumite momente sau discreditarea unor anumite persoane care “îl deranjează” pe Tovarășul Teodorovici, același individ care acum ceva vreme îi spunea actualului Prim Ministru “să bage o linie”, referindu-se cu siguranță la obiceiurile din interiorul grupării infracționale PSD!

Mai nou, acest personaj, care tindea să iasă din lumea reflectoarelor a mai aruncat o mizerie în spațiul public, el declară sus și tare faptul că Elena Calistru ar fi iubita lui Florin Cîțu, vizibil deranjat de atitudinea Elenei Calistru de a critica pe bună dreptate gruparea PSD.

Alina Calistru răspunde astfel:

Ok, hai că o mai zic o dată, căci pare că iar a luat-o cu articole pe zvonistică. Adică de dimineață tot primesc link-uri de la diverse publicații care vorbesc despre cum îl critică iubita pe dl. Cîțu.

NU, nu sunt iubita, țiitoarea, ibovnica, partenera de viață sau alte asemenea roluri care mi se tot atribuie în ceea ce ține de premierul Cîțu.

Nici măcar nu cred să ne fi văzut vreodată live sau să fi vorbit cu el, ceea face cu atât mai absurd faptul că ajung să scriu asta. Ce e și mai ireal e că, de la o mizerie aruncată în spațiul public de Eugen Teodorovici (căci de la el pare să fi pornit), ajung acum să fac dezmințiri pe ceva ce nu ar trebui să fie subiect. Și nu înțeleg cum până acum nu i-a trecut nici măcar unuia dintre jurnaliștii care scriu despre asta prin cap să dea un telefon, un mesaj ceva și să întrebe măcar de pamplezir dacă o fi naibii așa.

Și nu, nici măcar nu e o glumă bună sau proastă de 1 aprilie, că o tot țin în de-astea de niște luni bune de zile.

P.S. Și la mulți ani dlui. Cîțu!”

Orlando nu are o culoare politică certă.
Iniţial a fost liberal, acum este PSD-ist, iar mâine va fi orice poate să-i aducă un avantaj. Deşi a lucrat numai pentru statul român, acest stat corupt şi sărac, Teodorovici este un funcţionar putred de bogat, cum puţini se găsesc în guvernele ultimilor ani.
Orlando are ,ce-i drept, o scuză: a fost tot timpul un sinecurist de clasă. Partidele au avut nevoie de serviciile sale, iar el a ştiut să profite.
Faptul că a lucrat tot timpul cu bani europeni i-a adus însă şi salarii foarte mari (se ştie că funcţionarii care gestionează bani europeni primesc sporuri consistente).
Înainte să-i cunoaştem cariera la stat – plină de bani – haideţi să vedem câteva tuşe de caracter ale ministrului.
Câteva declaraţii făcute de Teodorovici anul trecut înainte să preia funcţia de ministru vorbesc foarte bine despre sine (şi, cam ce are în cap actualul ministru).
Teodorovici avea un război personal cu Leonard Orban, fostul ministru al Fondurilor Europene, căruia i-a şi luat funcţia până la urmă.
Iată ce zicea Teodorovici despre Orban: “La Ministerul Afacerilor Europene trebuie altă persoană, în locul lui Orban.
Rezultatele sunt slabe. Orban este un tehnocrat, are experienţă europeană, dar e fricos.
Chiar dacă ştie teorie, are mari probleme cu practica.
Trebuie „cojones”, oameni care să-şi asume răspunderea”. Cu alte cuvinte, ministrul Teodorovici, acest mare crai de curte veche al guvernului Ponta, spunea despre Leonard Orban că nu are “cojones”, adică… aţi înţeles dumneavoastră… nu avea bărbăţie.
Pe cale de consecinţă Teodorovici are bărbăţie, de aceea a ajuns ministrul Fondurilor Europene. Eu ştiam că trebuie să ai şi ceva carte… eu personal am mai văzut băieţi de acest fel, foarte curajoşi când vine vorba de “cojones” şi care plângeau ca babele în batistă după ce i-a arestat DNA-ul… Acum, dacă am stă să măsurăm cine şi ce “cojones” are în această ţară probabil Eugen Teodorovici ar trebui să fie în acelaşi timp şi premier şi preşedinte. Asta dacă luăm în considerare certitudinile pe care Teodorovici le are cu privire la propriile “cojones”.
O fi având Teodorovici “cojones” mari, dar cu siguranţă ele au fost tot timpul întreţinute politic. Prima dată “cojonesurile” lui Teodorovici au fost prelucrate politic în guvernul Adrian Năstase când a ocupat funcţia de director al programelor ISPA şi SAPARD. Activitatea sa a fost un succes.
Banii europeni din programul ISPA au fost absorbiţi în proporţie de 95 la sută, susţine Teodorovici. Apoi, actualul ministru şi-a început un mariaj fericit cu şefii PNL. A fost transferat la Ministerul Economiei şi Finanţelor unde a ocupat funcţii de director şi apoi timp de trei ani aceea de secretar de stat, o funcţie politică girată de ministrul Varujan Vosganian şi de capii PNL în frunte cu Tăriceanu. În acea perioada Teodorovici a înţeles că viaţa de funcţionar public performant nu are sens dacă nu faci şi bani. Şi, evident, cel mai uşor îi obţii tot de la stat sau de la diverse bănci. Teodorovici a câştigat, de exemplu, în 2007 exorbitanta sumă de 141.000 de euro.
Erau vremurile în care economia duduia, vorba lui Tăriceanu, românii se împrumutau ca nebunii şi toată lumea avea impresia că vom trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Teodorovici a câştigat banii nu din salariul de secretar de stat , ci din indemnizaţiile din consiliile de administraţie ale diverselor companii şi entităţi de stat, plătite cu mii de euro lunar. Rispa de bani publici din timpul guvernării Tăriceanu va rămâne cu siguranţă în istorie. În acelaşi timp, soţia lui Teodorovici deţinea funcţii de conducere în Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Autostrăzi, toate plătite cu mii de euro lunar. Conform declaraţiilor de avere ale celor doi soţi rezultă că între anii 2007 şi 2011 au împrumutat de la bănci impresionanta suma de peste 800.000 de euro. Cei doi au cumpărat trei case, apartamente, spaţii comerciale pe care le-au închiriat devenind în 3-4 ani adevăraţi moguli imobiliari. Fără să-i fac niciun proces de intenţie, cred că averea ministrului ar merita verificată, aşa de amorul artei, de cei de la ANI! În final, după ce distracţia din guvernarea Tăriceanu a încetat Teodorovici a găsit un culcuş cald la Curtea de Conturi, în funcţia de director al Direcţiei de Audit, o funcţie cu iz politic. Apoi, după ce USL a venit la guvernare Teodorovici a revenit în prim-plan ca şi consilier al premierului Victor Ponta. Liberalii, care l-au făcut om pe Teodorovici, au făcut greşeala să nu-i ofere un colegiu de parlamentar pe măsura ambiţiilor sale adică a “cojones”-urilor… Eugen Teodorovici, alături de miniştrii de resort, a reuşit recent să deblocheze programele cu finanţare europeană. Pentru aceasta primeşte un bine meritat 9 cu steluţă. Pentru tupeu şi cariera politică oportunistă, pentru opulenţa vieţii pe care o duce, Teodorovici primeşte un 4. În total, nota 7 pentru acest Brad Pitt al guvernului Ponta! 
(Sursa: Realitatea.net)

 

Acum sa trecem la minciunile de propagandă “Made in URSS” ala tovarășului în cauză.

1. Pe 22 octombrie 2018, Teodorovici ne explica cum va plafona prețul la carburanți. (…) Discutată și uitată.

2. Pe 9 octombrie Teodorovici ne vorbea despre reducerea aparatului bugetar. “Nu trebuie să fie mulți, dar trebuie să fie mai eficienți“. Realitatea? PSD și ALDE au extins aparatul bugetar și continuă să o facă prin angajări reale sau fictive după modelul `secretarele` lui Dragnea. Unde trecem și asta? V-ați prins, la discutate și uitate.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

3. Pe 8 octombrie, ministrul Finanțelor ne povestea cum va muta plata tuturor pensiilor pe carduri bancare. Dorința ministerului era probabil aceea de a limita evaziunea fiscală făcută de pensionari atunci când își cumpărau leușteanul din piață. Doar că avem o problemă. Mare. În mediul rural nu există aproape deloc ATM-uri, iar asta înseamnă că pensionarii ar fi fost obligați să meargă la oraș pentru a-și scoate banii de pe card. Discutată și uitată.

4. Pe 3 octombrie, Teodorovici ne promitea că va susține inițiativa PNL care spunea că impozitul pe venit va rămâne 100% în cadrul comunității locale. Premierul Dăncilă a dat însă aviz negativ propunerii PNL, iar Teodorovici a promis că va face acest lucru prin OUG. Probabil însă că și ordonanța a fost uitată prin vreun sertar.

5. Pe 11 septembrie 2018 ne spunea că dorește să elimine supraacciza pe carburanți, măsură luată de guvernele PSD. De două ori. (…) Efectul acestei supraaccize a fost acela să România a cunoscut cea mai mare creștere a prețului la carburanți din Uniunea Europeană. În plus, măsura a menținut constant o presiune inflaționistă. În curând vom avea litrul de benzină peste 6 lei. Ce s-a ales de această promisiune? Nimic. Discutată și uitată.

6. Pe 17 iulie 2018 Teodorovici ne amenința cu o amnistie fiscală. Ni s-a spus atunci ba că e o amnistie ce vizează pe toată lumea, ba că e doar pentru companiile de stat. Singurul efect a fost acela că unele companii au încetat să-și mai plătească taxele către stat, în speranța că amnistia le va salva și pe ele. Discutată și uitată.

7. Pe 6 iunie, același Teodorovici ne promitea că va cumpăra scanere pentru vămi, pentru a lupta cu evaziunea. Realitatea? În toate vămile românești funcționează un singur scaner. Și nu știu de ce, dar am senzația că marii evazioniști nu intră pe acolo. O altă idee scanată și uitată.

8. Pe 4 iunie 2018 Teodorovici ne amenința cu un nou cod fiscal care urma să aducă o relaxare în domeniul fiscalității. De atunci nu a fost prezentat niciun proiect și nimeni în Ministerul Finanțelor nu a primit sarcina de a lucra la un astfel de proiect. Știm unde trecem și asta.

9. În 28 martie, ministrul Teodorovici ne promitea că în acest an ne vom putea plăti obligațiile fiscale “online și de pe telefonul mobil“. Discutată (pe whatsapp probabil) și uitată.

 

(…) Nu îl înțeleg pe Eugen Teodorovici. În loc să iasă la fiecare 2-3 zile cu câte un mesaj de genul acesta, putea să-și vadă liniștit de treabă și să finalizeze 2-3 reforme în minister. Atât, dou-trei. (…) A preferat să se integreze în mașina de fum a social democraților. (…) Mai nou, ne spune că vom vedea până la sfârșitul anului o reformă majoră la ANAF. De data aceasta, nu ne mai spune despre ce e vorba. (…) “Aveți încredere“ e tot ce ne cere ministrul. Avem, cum să nu? Nu e ca și cum ne-a păcălit vreodată până acum.“ a scris Bogdan Hutucă pentru Ziare.com.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...