Pro integrare

[important]- Pădurile – Avem o șansă de la UE pentru a trece această petiție – Semnează

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Suntem numeroși cei care ne manifestăm ingrijorarea în legătură cu situația pădurilor, a exploatării lor ilicite care are loc, de exploatarea lor ilicită care are loc ce zi de zi, distrugând și influențând negativ rezerva verde, flora și fauna din România. Președintele Romaniei declara nu de mult că furturile reprezintă circa 50% din totalul masei lemnoase exploatate în Romania.
Cu circa 3 luni în urmă , am depus o petiție în acest sens la Parlamentul European, care, în sfârșit, a fost aprobată pentru dezbatere.
În speranța că se vor aplica măsuri reglementare la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveste comerțul de masă lemnoasă, vă îndemn să sprijiniți această acțiune printr-un vot. Pentru a vota este suficient să vă inregistrați pe site.
Petiția o găsiți AICI iar rezumatul este următorul:

[flipbook pdf=”https://diaspora.ro/wp-content/uploads/2020/04/petitie-pdf.pdf”].

Petiționarul susține că, din 2016, când sistemul de supraveghere prin satelit a pădurilor a fost oprit din cauza presiunii politice, exploatarea forestieră ilegală a crescut foarte mult. Petiționarul este îngrijorat de impactul acestei defrișări agresive asupra mediului, a sănătății umane și a economiei și urmărește adoptarea și punerea în aplicare a unor măsuri urgente, având scopul de a proteja pădurile din România. El mai solicită adoptarea unei legislații europene care să îi oblige pe producătorii și pe vânzătorii de produse din lemn să eticheteze sursa lemnului și să se înscrie într-o bază de date la nivel european.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Pentru a semna petiția însă este nevoie să aveți un cont de utilizator pe siteul Uniunii Europene, cont pe care îl puteți crea AICI.

După crearea contului, puteți reveni la acest articol și semna petiția pe care o găsiți și AICI

Petițiile pe portalul Uniunii Europene sunt printre puținele în lume care sunt reglementate ca fiind o bază legală.
Vă mulțumim pentru susținere.

 

 

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...